Megnyílt a világ első homokszállodája

Megnyílt a világ első homokszállodája
A világ első kizárólag csak homokból épített szállodája nyílt meg a dél-angliai Dorset grófság egyik strandján. Az egy éjszakára tíz fontot kitevő árával egyike az idei nyár legjutányosabb szállásának Weymouth Beachen – jelentette a BBC rádió.

Mark Anderson, a szálloda megálmodója és három segítője összesen ezer tonnányi finom természetes építőanyagot hordott össze és formázott meg. Az építkezés hét napon át tartott és naponta 14 órát dolgoztak.
A homokszálloda megépítésével azt is meg akarták ünnepelni, hogy újabban már egyre több angol hazai strandokon tölti szabadságát, aminek oka természetesen az, hogy gyenge a font értéke az euróövezet tagországaiban.
Van egyágyas és kétágyas szoba, de nincs toalett. A szállodában éjszakázó vendégeknek más kellemetlenségre is fel kell készülniük. A finom homokszemcsék pedig egyetlen éjszaka a test bármely részét felhorzsolhatják, és bejuthatnak különféle nyílásokba – figyelmeztetett Mark Anderson.
Az első kiadós eső pedig a szállodai tartózkodás gyors megrövidítéséhez vezethet, mert teteje sincs a homokszállodának, aminek fejében viszont pompás kilátás nyílik az éjszakai égboltra.