Megnyílt a kamionparkoló

Megnyílt a kamionparkoló
Nagyvárad – A polgármester és az ingatlanügyi igazgató tegnap bemutatta az újságíróknak a Borsi úton létesített új kamionparkolót. Két hét türelmi idő után kötelező lesz a használata.

A jövőben maximálisan 130 kamionnnak tudnak helyet biztosítani a Borsi út 43/A. szám alatti parkolóban. A Polgármesteri Hivatal három évig ingyenesen koncesszionálja a telket a Vámügyi Igazgatóságtól – közölte Mihai Groza polgármester. Marcel Bolos vagyonügyi igazgatóval közösen bemutatták az újságíróknak a mosdókkal, zuhanyozókkal, WC-kel ellátott hideg- és melegvizes vizesblokkot. A kerítés, a közvilágítás, a vizesblokk felújítása 40 ezer lejbe került a Polgármesteri Hivatalnak. A beruházást a bérleti díjakból fogják megtéríteni.

A polgármester elmondta még, hogy 24 órára 44 lejt, 12 órára 22 lejt kell majd fizetni a kamionosoknak. Rövidesen egy élelmiszereket árusító bódét is nyitnak a telepen.

A pakoló célja

A parkolóval azt szeretnék elérni, hogy civilizált körülményeket teremtsenek a gépkocsivezetőknek a várakozások alatt. Másik céljuk az, hogy megszüntessék a város több részén is az illegális parkolást, például a Podului utcán, az Észak-Ősi piac, a Selgros mellett. Ezeken a helyeken tiltó táblákat állítanak fel, a városba bevezető utak mentén levő benzinkutaknál ingyenes szórólapokkal hívják fel a kamionosok figyelmét a parkolási lehetőségre. De ilyen jelleggű táblákat is felszerelnek. Mihai Groza polgármester elmondta még, hogy két hét türelmi idő után a közlekedésrendészet segítségével megbírságolják a Nagyvárad utcáin parkoló kamionok vezetőit.

Péter I. Zoltán