Megnyílt a Iulius Mall

Megnyílt a Iulius Mall
Kolozsvár – Már a szombati nyitónapon kíváncsiskodók ezrei lepték el a második kolozsvári plázát, a Györgyfalvi negyedi Iulius Mallt, amely Románia egyik legnagyobb ilyen jellegű bevásárlóközpontja.

A 155 ezer négyzetméteren elterülő, 2500 parkolóhelylyel rendelkező létesítményt 70 millió eurós ráfordítással alakította ki a iasi-i Iulius Group. A 16 hónap alatt felépült pláza 3500 személynek biztosít állást. A közönség előtti nyitást megelőző pénteki hivatalos szalagvágón Iulian Dascalu, a Iulius Group elnöke úgy nyilatkozott, évi 10 millió vásárlóra, és 100 millió eurós üzleti forgalomra számítanak. A vállalkozás elnöke különben korábban kifejtette: befektetése tíz év alatt térül meg. A Iulius Mall bruttó évi jövedelmének 25 százaléka a Kolozs Megyei Tanácsot illeti, amely biztosította a bevásárlóközpont létrehozásához szükséges területet. Dascalu a hétvégén hangsúlyozta, a pláza teljes felületét már bérbe adták vállalkozóknak, a 160 bolt 71 százalékában pedig multinacionális cégek árusítják termékeiket. A márkaboltok 40 százaléka eddig nem volt jelen a kolozsvári piacon, ilyen az Auchan bevásárlóközpont, amely itt nyitja meg első kolozsvári üzletét.

Emellett fedett uszoda, fitneszterem, kaszinó is a látogatók rendelkezésére áll. A gyermekeket pedig Kolozsvár első fedett játszóterére várják. A nyitónapra mindössze 4 cég nem készült el a bérelt felület kialakításával, így a világszerte igen népszerű Starbucks csak január elsejétől indítja kávézóját, míg a Cinema City multiplex mozijára március elsejéig kell várni. Az Auchan foglalja el különben a pláza területének legnagyobb részét, összesen 9900 négyzetmétert. Bíró Gáspár, a francia vállalkozás kolozsvári vezetője elmondta, napi 18 ezer vásárlóra számítanak. A pláza területén házasságkötő részleget is kialakítanak. Továbbá, amint azt Calin Platon Kolozs megyei prefektus a hétvégén bejelentette, a létesítményben olyan irodát nyitnak, ahol útlevél- és autóvezetői jogosítványigénylő kérvényeket lehet majd benyújtani. Az első 20 napon szinte kivétel nélkül, valamenynyi bolt árleszállítással várja az ügyfeleket, továbbá november 30-án 100 ezer euró értékű apartmant sorsolnak ki azok között, akik a hónap végéig legalább 50 lej értékben vásárolnak a Iulius Mallban.

(kronika.ro)