Megnyílik a Vár-Hotel

Fotó: Facebook
Fotó: Facebook
Szeptember közepe táján háromcsillagos szálloda nyílik meg a Nagyváradi Várban. A létesítmény adminisztrátora a President-komplexum, melyhez az ismert félixfürdői hotel és akvapark is tartozik.


Adi Martintól, a President komplexum gazdasági igazgatójától megtudtuk: a nyár folyamán zajlott a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal által szervezett versenytárgyalás a szállodáért, melyre több cég is jelentkezett, s melyet a President nyert meg. Az ő ajánlatuk szerint havonta több mint hatezer lejjel járulnak majd hozzá a vár költségeihez, cserébe pedig ők működtethetik a szállodát, melyet már kialakítva kaptak használatba öt évre. A szálloda a vár uniós támogatással történő felújításának részeként jött létre. Minimális bútorzattal volt felszerelve, melyet a szálloda újdonsült működtetői kiegészítettek, továbbá bárral, konyhával látták el – jelenleg pedig a számítástechnikai rendszer működésbe helyezésén dolgoznak. Mindent összevetve a President beruházása eléri majd a harmincezer eurót.

Még nem dolgozták ki áraikat, mondta a gazdasági igazgató, de azt már tudni lehet, hogy háromcsillagos szállodaként működik majd a Vár-Hotel, a vendégek reggelit fognak kapni és egy kávézó is a rendelkezésükre áll majd. A létesítmény amúgy a vártemplom mellett található, a vár bejárata felől nézve a templomhoz képest jobbra. Tizenöt szobával és két lakosztállyal rendelkezik, a szobák mindegyike dupla ággyal van ellátva. „Különleges hangulata van, melyet a rusztikus fabútorok is kihangsúlyoznak. A vár maga egy olyan turisztikai látványosság, melyet kevesen hagynának ki azok közül, akik Váradra látogatnak. Külföldiekre és hazaiakra egyaránt számítunk, akár business-hotelként is működhet. Reméljük, hogy sikere lesz, s így mi is hozzájárulunk ahhoz, hogy élettel teljen meg a vár” – tette hozzá a gazdasági igazgató, aki egyúttal azt is elmondta: reméli, hogy hamarosan egyéb turisztikai létesítmények is működnek majd a várban – például vendéglő, kávézó. Ezek szintén ki vannak már alakítva, de tudomása szerint eddig még nem jelentkeztek cégek a versenytárgyalásra.

Neumann Andrea