Megnyerte a pert a Bihar Megyei Tanács vezetősége

Pásztor Sándor, a Bihar Megyei Tanács elnöke
Pásztor Sándor, a Bihar Megyei Tanács elnöke
Információink szerint Pásztor Sándor, a Bihar Megyei Tanács elnöke, valamint a két alelnök, Ioan Mang és Traian Bodea megnyerte azt a pert, melyet a PNL megyei fiókja indított ellenük, azt állítván, hogy tavaly törvénytelenül lettek megválasztva.

A péntek reggel közzétett ítélet szerint a temesvári Itélőtábla jóváhagyta a Megyei Tanács vezetőségének fellebbezését a nagyváradi bíróság döntése ellen, így törvényes volt az önkormányzati vezetők megválasztása. Sőt, a bíróság a perköltségek megfizetésére is kötelezte a felperest, azaz a liberálisokat, melynek összege meghaladja a 8000 lejt.

Az előzmények

Csütörtök délután zajlott a temesvári fellebbviteli bíróságon az a per, melynek lényege, hogy a Nemzeti Liberális Párt( PNL) Bihar megyei szervezete beperelte a Megyei Tanácsot, azt állítva, hogy a 2016-ban törvénytelenül lett megválasztva az önkormányzat jelenlegi vezetése, az elnök és a két alelnök. Alapfokon a nagyváradi bíróság helyt adott a keresetnek, azonban a megyei önkormányzat fellebbezett, és azt is kérte, hogy a másodfokú tárgyalást helyezzék át Temesvárra. A tárgyaláson a liberálisokat Florin Marinău ügyvéd, PNL-s nagyváradi tanácsos képviselte, a tanács részéről pedig Pásztor Sándor elnök, valamint a két alelnök, Ioan Mang és Traian Bodea is jelen volt. A két utóbbival az ügyvédjük is ott volt, míg az elnök saját magát képviselte.

Pásztor Sándor, a Bihar Megyei Tanács elnöke azt követően fog sajtótájékoztatót tartani, miután hivatalosan kézhez kapta a temesvári Itélőtábla határozatát.

– A temesvári Itélőtába megváltoztatta a nagyváradi bíróság korábbi döntését, így minden pontban megnyertük a pert a liberális párttal szemben. Tehát ezen döntés nyomán 2020-ig, a következő önkormányzati választásokig változatlan marad a megyei tanács vezetősége. Nagyon sajnálom, hogy a liberálisok egy éve minden döntésünket megvétózzák, s ilyen típusú módszerrel próbálnak politizálni, nyilatkozta szerkesztőségünknek Pásztor Sándor.