Megműtik a nyolc végtagú indiai kislányt

Megműtik a nyolc végtagú indiai kislányt

Ritka műtétet hajtanak végre indiai orvosok: egy kétéves kislányt operálnak meg, aki 4 karral és 4 lábbal jött a világra- adta hírül a BBC brit közszolgálati médium kedden.

A gyerek tulajdonképpen ki nem fejlett ikertestvérével nőtt össze a gerincénél. Az orvosok most arra vállalkoztak, hogy Laksmi Tatmáról leoperálják testvérét.

Az orvosok 40 órás műtétre számítanak. Az operációt vezető Saran Patil azt mondta, hogy ha minden simán megy, akkor lehet, hogy előbb is végeznek a műtéttel. A szakemberek szerint ha sikerül az operáció, akkor a kislány jó eséllyel nem csak tizenéves koráig, hanem jóval tovább is élhet, műtét nélkül viszont nem.

A gyerek a nepáli határ közelében, Bihar állam egyik kis falujában született.

Amikor az orvosok rátaláltak, a kicsin elfertőződött sebet találtak, emellett folyamatosan magas lázzal is küzdött. Orvosi segítséget nem kapott a gyerek akkor. A kis faluban többen ellenezték azt, hogy megműtsék a lányt. Szerintük ugyanis a gyerek a több végtagú hindu szerencse és gazdagság istenség, Laksmi reinkarnációja. Emiatt is kapta a kislány a laksmi nevet. Az orvosok szerint rendkívül ritka rendellenességről van szó. Átlagosan 200 ezer terhességből 1 esetben fordul elő.