Meglesz a kirándulás, ígérik

A decemberi verseny győztesei az akkor készült csoportképen
A decemberi verseny győztesei az akkor készült csoportképen
Megtalálják a megoldást, nyilatkozta kérdésünkre Nyakó József helyi RMDSZ-elnök, azzal kapcsolatban, hogy érmihályfalvi diákoknak tavaly megígért kirándulást már több alkalommal elhalasztottak.

Érmihályfalva két iskolájának diákjai tavaly decemberben vettek részt azon a versenyen, melyet Winkler Gyula RMDSZ-es EP-képviselő indított el azzal a céllal, hogy a fiatalok megismerjét az Európai Unió működését. Ennek megfelelően a fődíj egy brüsszeli utazás volt, a második díj egy kirándulás a Duna-kanyarba, harmadik ugyancsak egy kirándulás Dévára. Az első helyezettek és kísérőik a terveknek, és az előre leszögezett időpontoknak megfelelően jártak is Brüsszelben (annak idején minden “mozzanatról” beszámoltunk). A bel- és külföldi utat a nyári vakáció idejére ígérték a második és harmadik helyezetteknek, ám kétszer is halasztották, a legutóbbi változat szerint pedig már a 2012-2013-as tanévbe is “belecsúszott” volna, hiszen szeptember második feléről volt szó. Szeptember utolsó hetében azonban még nincs (nem volt) konkrétum… Közben elégedetlenkednek egyrészt a diákok – mondván, hogy minek ígérték meg, ha nem teljesítik, és olyan gyerek is van, aki “megígérte”, hogy ennek a tapasztalatnak az alapján ő bizony soha többet nem vesz részt semmilyen versenyen -, másrészt a szülők, ugyancsak a gyerekek “becsapását” emlegetve, illetve azt, hogy a brüsszeli út lebonyolításával bezzeg gördülékenyen ment minden…

Egyeztetési hiányosságok

Az elégedetlenkedők az RMDSZ felelősségét emlegetik, hiszen a verseny szervezőjeként jelent meg a közvélemény előtt. Éppen ezért kérdeztük meg Nyakó József polgármestert, aki a helyi RMDSZ-szervezet elnöke is: mire lehet számítani? Nyakó József szerint nem az RMDSZ-en múlott eddig sem a kirándulás lebonyolítása, a szervezet teljesíti amit vállalt (ez az anyagiakat jelenti). Tudomása szerint már több alkalommal a szállások előzetes lefoglalása is megtörtént, ám a kirándulások helyi – iskolákon belüli – egyeztetési hiányosságok miatt hiúsultak meg. Az elnök jelenlétünkben telefonon beszélt az általános és a középiskola igazgatójával is, kérve őket, találjanak megoldást a megígért kirándulások lebonyolítására. Mindenképpen megtaláljuk a megoldást, és időben értesítjük a gyerekeket és szüleiket – ígérte az RMDSZ elnöke.

Rencz Csaba