Meglepetésre győzött a Bihar FC

Meglepetésre győzött a Bihar FC
Váratlanul örvendeztették meg szurkolóikat a Nagyváradi Bihar FC labdarúgói szerdán este: a labdarúgó második liga 25. fordulójában idegenben legyõzték ellenlábasukat, a szintén kiesés körüli helyek tájékán tébláboló erdélyi „vetélytársukat”, a Szászmedgyesi Gaz Metan együttesét.

Mi több, nem csak nyertek, hanem igen jól is játszottak a váradi piros kékek, s ugyancsak meglepték a zsinórban négy gyõzelmet begyûjtõ házigazdákat, akik elképzelni sem tudták, hogy a bihari legénység pont ellenük lesz képes felállni a Ramnicu Valcea-i otthoni, majd a kolozsvári „kütések” vagy a legutóbbi, Corvinul elleni hazai félfiaskó után.

A Bihar FC hamar, már a 21. percben megszerezte vezetõ találatát: mintegy huszonkét méterre a hazai kaputól Iacob szabadrúgáshoz állította le a labdát, majd élesen és védhetetlenül vágta a Gaz Metan hálójába: 1–0. Két perccel késõbb a játékvezetõ szidalmazásért kiállította a szászmedgyesi Prodant, s rá két percre ismét megzörrent a hazai háló: a frissen kinevezett, még ifjúsági korban levõ Körös-parti csapatkapitány, Áchim magára vállalta az ítéletvégrehajtó szerepét, s a meglepett Pop mellett bombázott a kapuba: 2–0, és ez maradt a végeredmény is.

A csapatok:

Gaz Metan: Pop – Pancovici, Balau (30. p. Stoica), Somfalean, Buzean – Sabou, Hoban, Paina (25. Curtean), Candea (57. p. Milesan) – Boaru, Prodan.

Bihar FC: Lipitor – Tarca, Musca, Gongolea, Lõrincz (66. p. Totoroata) – Áchim, Predica, Pocean, Iacob – Lukács, Radu (80. p. Sighiartau).