„Meglepetésként ért bennünket”

„Meglepetésként ért bennünket”
Októbertől megszünteti váradi repülőjáratait a Ryanair légitársaság. Pásztor Sándor megyei tanácsi elnök jövő héten Dublinban tárgyaláson vesz részt a légitársaság felső vezetésével.

Amint Bimbó Szuhai Tibortól, a Nagyváradi Reptér vezetőtanácsának elnökétől megtudtuk, a londoni, düsseldorfi, müncheni, milánói és barcelonai járatokról van szó, azaz a légitársaság összes, Nagyváradról induló, illetve ide visszatérő járatáról. A légitársaság közleménye szerint ettől függetlenül, a nyári repülőjáratokra továbbra is lehet jegyeket foglalni. „Amikor februárban bejelentették, hogy Temesvárról kivonulnak, el kellett gondolkodnunk azon, hogy vajon mik a terveik, de mindent összevetve a döntésük meglepetésként ért bennünket, azzal együtt, hogy a fapados, „law cost” légitársaságok esetében ez elő szokott fordulni” – mondta a vezetőtanácsi elnök.

Népszerűek voltak

Mint hozzátette, a Nagyváradról induló, illetve ide érkező járatok népszerűek voltak, a londoni járatra nemegyszer a jegyek 110 százalékát értékesítették – ez egyébként bevett szokás egyes légitársaságoknál, ugyanis a tapasztalat szerint mindig vannak, akik végül nem utaznak. De a többi járatra szóló jegyeket is rendszerint 80-90 százalékban elkeltek, ami a vezetőtanács elnöke szerint megfelel az elvárásoknak.

Bimbó Szuhai Tibor szerint ez egy stratégiai döntés, melyet nem kizárt, hogy újragondolnak majd. Mint hozzátette, a Nagyváradi Reptér vonzó a légitársaságok számára és még vonzóbb lesz, ha elkészül az új terminál, a tervek szerint augusztusban. A reptér az új beruházások nyomán olyan szintű szolgáltatásokat tud nyújtani, amelyek versenyképessé teszik, s ha a Ryanair döntése nem is érinti őket kellemesen, vannak olyan ajánlataik más légitársaságoktól, amelyekkel nem kell szégyenkezniük.

Mint megtudtuk, Pásztor Sándor megyei tanácsi elnök jövő héten Dublinban tárgyaláson vesz részt a Ryanair felső vezetésével ez ügyben.

Az ír légitársaság egyébként az utóbbi időben nagyon sok már betervezett járatot is megszüntetett – novembertől márciusig körülbelül 18 ezer utat, s az érintett utasok száma 400 ezer körüli. A Nagyvárad felé, illetve Nagyváradról induló járatokat tavaly márciusban vezette be.

Címkék: ,