Megküzdöttek a képregényhősök

Megküzdöttek a képregényhősök
Comics Reborn: a képregények világa ihlette a nagyváradi Ady Endre Elméleti Líceum idei gólyabálját. Az öt gólyapár különböző képregényhősök bőrébe bújva küzdött meg a győztes címért.

Comics Reborn címmel szervezte meg az Ady Endre Elméleti Líceum diáktanácsa a 2016-os gólyabált az iskola dísztermében pénteken este. Az öt gólyapár a legkülönfélébb képregényhősöknek öltözve állták ki az ügyességüket és tudásukat próbára tevő feladatokat. A díszterem színpadán a következő hősök sorakoztak fel: Harley Quinn és El Diablo a Suicide Squadból – IX. A Harsányi Edina és Musák Dávid, Daredevil és Elektra – IX. C Papp Lilla Adél és Szűcs András, Sólyomszem és Fekete Özvegy, azaz A SHIELD ügynökei – IX. D Szabó Annabella és Pásztor Kristóf, Flash és Wonder Woman – IX. E Belényesi Andrea Vivien és Molnár Ádám, valamint Zöld Íjász és Fekete Kanári – IX. F Somogyi Klementina és Szoboszlai-Gáspár István. A fiatalok első feladatként bemutatták karakterüket, a többi próba során pedig a pároknak fekvőtámaszozás közben kellett lufit fújniuk, újra kellett tervezzék a pár egyik hősének logóját, lufikat kellett a levegőben tartsanak megadott ideig, és idén sem maradhatott el a rímfaragás és a kvízkérdések sem.

Osztályprodukciók

Ahogy az elmúlt években, úgy idén sem csak a gólyapárok mutatkoztak be, hiszen mindegyik osztály egy-egy osztályvideót és -produkciót is össze kellett állítson és be kellett mutasson. A próbák között pedig a gólyahét és a gólyatábor legemlékezetesebb pillanatait összefoglaló kisfilmeket is levetítették. Az est során felléptek a Unique Dance Stúdió táncosai több alkalommal is. A szórakoztató pillanatokban, érdekes feladatokban és ügyesen összeállított osztályprodukciókban bővelkedő gólyabál végén a zsűri döntése alapján kihirdették a győzteseket is: első helyen végzett a IX. E, második lett a IX. F, harmadik pedig a IX. D, őket követte a IX. A és IX. C.

P. Nagy Noémi