Megkoszorúzták a kommunizmus áldozatainak emléktábláját

Megkoszorúzták a kommunizmus áldozatainak emléktábláját
Bihar megye – A Királyhágómelléki Református Egyházkerület püspöki palotájának udvarán vasárnap délben megkoszorúzták a kommunizmus áldozatainak emléktábláját.

A ceremóniát Barabás Zoltán, a Partiumi Magyar Művelődési Céh igazgatója vezényelte le. Emlékeztett arra, hogy az egyházkerület állított először emléktáblát a kommunizmus üldözetteinek, és méltatta Tőkés László szerepét a forradalom kirobbantásában. Beszédet mondott Nagy József Barna, az EMI elnöke, aki elsősorban a magyarországi posztkommunista kormányokat és vezetőit ostorozta. Talán ezért is tartotta fontosnak Tőkés László, aki kiegészítse az emlékbeszédet az aggasztó hazai aktuálpolitikai eseméynek ismertetésével. A kommunizmussal kapcsolatban kijelentette: „Soha több ne térjen vissza ez a világ, tudjunk szabadulni az emlékétől is.”

Felszólalt még Éhn József, a Társaság a Kárpát-medencei Magyarságért (TKM) elnöke. Barabás Zoltán Isten áldását kérte Tőkés László további munkásságára és megköszönte, hogy velvállalta az emléknap fővédnökségét.

Végezetül az emléktáblát a PKE, az 1945–1956 közötti magyar politikai elitéltek, Tőkés László európai parlamenti irodája, a TKM, az MPE, az EMI, a Pro Universitate Partium, a PMMC, a 64 Vármegye Ifjúsági Szervezet nevében megkoszorúzták az emléktáblát, hogy utána az egybegyültek elénekeljék a Szózatot.