Megkoszorúzták a költő szobrát

Megkoszorúzták a költő szobrát
Nagyvárad- Szerda délután az április 11-i Magyar Költészet Napja alkalmából szokás szerint megkoszorúzták József Attila nagyváradi szobrát.

Nem kedvezett a nyirkos, esős időjárás az ünneplésnek, melyet immár ötödik alkalommal közösen szervezett az MM Pódium Kulturális Egyesület, a Pro Universitate Partium Alapítvány, a Partiumi Magyar Művelődési Céh és a budapesti Academica Humana Alapítvány a Bethlen Gábor Alap támogatásával. A maroknyi érdeklődőt Meleg Vilmos színművész üdvözölte, aki elsősorban a budapesti civil szervezetnek, és a József Attila-szobor alkotója, Wagner Nándor szobrászművész özvegyének mondott köszönetet, amiért a költő Váradon is „köztünk lehet”. Arra hívta fel ugyanakkor a figyelmet: azért szerdán, és nem pénteken, A Magyar Költészet Napján szervezték meg a rendezvényt, mert a fővárosi vendégek most tudtak eljönni.

Szavalat

Ezután Varkucs Róbert, az MM Pódium Színház művésze elszavalta József Attila Thomas Mann üdvözlése című költeményét, majd koszorúzással zárult a rövid megemlékezés. Az Academica Humana Alapítvány részéről Kiss Sándor elnök és Szundy László kuratóriumi tag, a Partiumi Magyar Művelődési Céh képviseletében Sz. Horváth István elnök, a Pro Universitate Partium Alapítvány oldaláról Pintér István kuratóriumi tag, az MM Pódium Kulturális Egyesület nevében pedig Meleg Attila és Kiss Lóránt programszervező koszorúztak.

Ciucur Losonczi Antonius0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter