Megkoszorúzták a költő szobrát

Megkoszorúzták a költő szobrát
Nagyvárad- Szerda délután az április 11-i Magyar Költészet Napja alkalmából szokás szerint megkoszorúzták József Attila nagyváradi szobrát.

Nem kedvezett a nyirkos, esős időjárás az ünneplésnek, melyet immár ötödik alkalommal közösen szervezett az MM Pódium Kulturális Egyesület, a Pro Universitate Partium Alapítvány, a Partiumi Magyar Művelődési Céh és a budapesti Academica Humana Alapítvány a Bethlen Gábor Alap támogatásával. A maroknyi érdeklődőt Meleg Vilmos színművész üdvözölte, aki elsősorban a budapesti civil szervezetnek, és a József Attila-szobor alkotója, Wagner Nándor szobrászművész özvegyének mondott köszönetet, amiért a költő Váradon is „köztünk lehet”. Arra hívta fel ugyanakkor a figyelmet: azért szerdán, és nem pénteken, A Magyar Költészet Napján szervezték meg a rendezvényt, mert a fővárosi vendégek most tudtak eljönni.

Szavalat

Ezután Varkucs Róbert, az MM Pódium Színház művésze elszavalta József Attila Thomas Mann üdvözlése című költeményét, majd koszorúzással zárult a rövid megemlékezés. Az Academica Humana Alapítvány részéről Kiss Sándor elnök és Szundy László kuratóriumi tag, a Partiumi Magyar Művelődési Céh képviseletében Sz. Horváth István elnök, a Pro Universitate Partium Alapítvány oldaláról Pintér István kuratóriumi tag, az MM Pódium Kulturális Egyesület nevében pedig Meleg Attila és Kiss Lóránt programszervező koszorúztak.

Ciucur Losonczi Antonius