Megkezdődött a Spice Girls koncertturnéja

Megkezdődött a Spice Girls koncertturnéja
Teltházas vancouveri koncerttel kezdődött meg vasárnap a közel egy évtized után ismét összeállt Spice Girls világkörüli koncertturnéja.

Az öttagú brit lánycsapat, akiket beceneveikről – Posh, Sporty, Ginger, Scary, Baby – jegyzett meg a kilencvenes évek poprajongó közönsége húszezer fős hallgatóság előtt idézte fel legismertebb dalait, köztük a Wannabe és a Spice Up Your Life című megasikereket. Az eseményen természetesen “Posh” Beckham férje, David Beckham sztárfocista is megjelent.

Karrier együtt és külön

Az együttes tagjai: Victoria Beckham, Melanie Chisholm, Geri Halliwell, Melanie Brown és Emma Bunton 1993-ban álltak össze egy hirdetésre jelentkezve, és fülbemászó, egyszerű dalaikkal, bakfis-stílusukkal, valamint a “girl power” szlogennel három évvel később már minden tinilány szívét meghódították. Történetük azonban nem volt hosszú életű, Ginger (Halliwell) 1998-ban kisétált a bandából, hogy egyedül is kipróbálja magát, rá két évre pedig a Forever című utolsó album megjelenése után mindannyian a saját útjukon indultak el – több-kevesebb sikerrel építve szólókarrierjüket. Ma már valamennyien túl vannak a harmincon, összesen hét gyerekük született, de a fűtött hangulatú vancouveri nyitány alapján nyilvánvaló, hogy rajongóik – a Spice Girls zenéjén felnőtt korosztály és a mai kamaszok – még nem felejtették el őket.

A három hónaposra tervezett turné állomásai Kanada után az Egyesült Államokba vezetnek, aztán Európa következik, s az érdeklődésre való tekintettel a hírek szerint Dél-Afrika és Dél-Amerika is felkerülhet a kvintett koncerttérképére.