Megkezdődött a szociális központ bővítése

Megkezdődött a szociális központ bővítése
Hétfőn megkezdődött az érmihályfalvi Egészségügyi-Szociális Központ emeleti részének bővítése, mely után 36 főre gyarapodhat az ott ápoltak száma.

Az Egészségügyi-Szociális Központot 2003 őszén alapították Érmihályfalván, az azóta az örökösöknek visszaszolgáltatott Bujanovics-kastélyban, és 2011-ben költözött át az egykori Állami Mezőgazdasági Vállalat (Gostat) volt irodaépületébe. Már az eredeti felújítási terv is kétszintes épületről szólt, ám anyagiak hiányában a tetőtéri rész csak részben készült el. Évek óta húzódott a folytatás, ígéret számos volt a szükséges támogatásokról is, végül az elmúlt hétfőn megkezdődhetett a munkálat. Csűri József, az intézmény igazgatója a helyszínen, amikor Nyakó József polgármesternek bemutatta a részleteket, elmondta: a most munkába vett részen, melyhez külön lépcsőházon keresztül lehet majd feljutni, 4 kórterem, 2 mosdó, 1 klubhelyiség, külön mosdóval ellátott vendégszoba illetve irattár kap helyet, és négy tetőtéri ablakot is beépítenek a hagyományosak mellett.

Két hónap

Természetesen az elektromos és fűtési hálózatot is kiépítik, illetve az egész épületre vonatkozóan most készül majd el a megfigyelési rendszer, a kamerák a folyosókat, az udvart és a két kapubejáratot fogják figyelni. Az intézménynek jelenleg 30 lakója van, ez 36-ra fog gyarapodni (ennyire van működési engedélyük), ugyanakkor a nagyobb hely lehetővé teszi az ágyak átcsoportosításával az ápoltak kényelmesebb elhelyezését. A beruházás értéke közel 280 ezer lej (+ÁFA), és a szerződés szerint két hónap áll a kivitelező rendelkezésére, így Csűri József reményei szerint július közepén a birtokbavételről adhatunk hírt.

Rencz Csaba