Oktatás

2021.11.05. 16:43

Több vidéki iskola is zárva marad Bihar megyében

Azokban az óvodákban és iskolákban folytatódhat jelenléttel hétfőtől az oktatás, amelyek alkalmazotti közösségének átoltottsága meghaladja a 60 százalékot – jelentette be pénteki sajtótájékoztatóján Sorin Cîmpeanu. Bihar megyében ennek a feltételnek a 202 oktatási intézményből 87 felel meg.

Erdon-összeállítás

A tanügyminiszter elmondta, a személyzeti vagy infrastrukturális gondokkal küszködő tanintézetek továbbra is kérhetik, hogy az oktatás az átoltottsági aránytól függetlenül online formában történjen. A tanügyminiszter tájékoztatása szerint jelenleg az óvodák és iskolák 54 százalékában haladja meg az alkalmazottak átoltottsága a 60 százalékot.

Az ügyvivő oktatási és az ügyvivő egészségügyi miniszter közös, pénteki határozata értelmében a jelenléti oktatásra vonatkozó határozatot minden iskolában az igazgatótanács hozza meg, majd tájékoztatja erről a megyei tanfelügyelőséget. Az igazgatótanács abban az esetben rendelheti el a jelenléti oktatásra való áttérést, ha az iskola teljes személyzetének legalább 60 százaléka be van oltva. A döntést mindig a pénteki adatok figyelembevételével kell meghozni a következő hétre vonatkozóan, a tanfelügyelőség honlapján közzétett és hetente frissített információk alapján.

Megyei adatok

Bihar megyében az oktatási intézmények kevesebb mint fele folytathatja hétfőtől jelenléti oktatással a tanítást, a legtöbb 60 százalékos átoltottsággal rendelkező iskola városon található. Nagyváradon a magyar tannyelvű iskolák visszatérhetnek a jelenléti oktatáshoz: az Ady Endre Elméleti Líceumban 74,39%, a Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnáziumban 66,66%, a Szacsvay Imre Általános Iskolában 70%, a Szent László Római Katolikus Teológiai Líceumban 61,10%, a Mihai Eminescu Főgimnáziumban 69,53 százalékos az alkalmazottak átoltottsági aránya – derül ki a tanfelügyelőség közleményéből.

A margittai Horváth János Elméleti Líceumban 66%, az érmihályfalvi Zelk Zoltán Általános Iskolában 64,91%, az érmihályfalvi 1-es számú Műszaki Líceumban 69,09%, a nagyszalontai Arany János Elméleti Líceumban az átoltottság aránya 60,98%, a székelyhídi Petőfi Sándor Elméleti Líceumban 60,52%, a borsi Tamási Áron Mezőgazdasági Líceumban 60,65%, a kágyai 1-es számú Műszaki Líceumban 50,94% az átoltottsági arány.

Jelenléti oktatással indíthatják a hetet Szalacson, a Balaskó Nándor Általános Iskolában a beoltottsági arány ugyanis 66 százalékos, Hegyközcsatárban, ahol a Benedek Elek Általános Iskolában 67,74 százalékot jegyeztek, Biharon, a Gáspár András Általános Iskolában, ahol a beoltottsági arány 75,68%.

Online oktatással kezdik a kéthetes vakáció után a tanítást a bihardiószegi általános iskolában (40,78%), Érsemjénben (44,20%), Micskén (40%), Szalárdon (50,79), Szentjobbon (45,94), Hegyközpályiban (50%), Bályokon (53%).

A teljes lista itt érhető el.

Az óvodák tekintetében az érmihályfalvi Aranykapu Óvodában az átoltottak aránya 88%, a nagyváradi Orsolya Óvoda alkalmazottainak 71,40 százaléka oltakozott, a nagyváradi evangélikus óvodában 62,50%, a szalontai Toldi Óvodában 52 százalékos az átoltottsági arány.

Ez a „forgatókönyv” csak egy hétre vonatkozik, pénteken frissítik a listát, így a helyzet november harmadik hetétől változhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában