Megkezdődött a beiratkozás

Megkezdődött a beiratkozás

Nagyvárad – Hétfőn megkezdődött a Nagyváradi Állami Egyetem mintegy tizennyolc karán meghírdetett szakokra való beiratkozás. Első nap lévén nem volt nagy tolongás a folyosókon, több volt az érdeklődő, mint a beiratkozó.

A legtöbb szakon az érettségi jegyek és a négy évi tanulmányi átlag alapján nyerhetnek felvételt a leendő hallgatók. Kivételt képez az épitészet, művészet, testnevelés, földrajz, orvosi és gyógyszerészeti, zene és teológia szakok, melyek esetében július 25-ig, szakonként változó időpontokban kerül sor a felvételi vizsgára. Az eredmények kifüggesztésére 28.-ig lehet számítani. Aki lemarad, az nem biztos hogy kimarad, ugyanis az üresen maradt helyekre még szeptemberben lehet egyszer pályázni, így azoknak a frissen végzetteknek is maradt esély az elhelyezkedésre, akiknek nem sikerült elsőre az érettségi. Az átlaghoz képest az első nap kevés volt a beiratkozó, ez több mint valószínű 18.-ig még változni fog.

Szükséges iratok

Aki úgy dönt szeretne az Állami Egyetem hallgatója lenni először is be kell szerezze, illetve elő kell készítse az olyan szükséges iratokat, mint az orvosi igazolás, születési bizonyitvány, érettségi bizonyítvány, anykönyvi kivonat a négy év átlagáról és három darab fénykép. A beiratkozási díj  kifizetését követően az elkészített iratcsomóhoz csatolni kell a 100 lej kifizetését igazoló nyugtát is. A beiratkozási díj kifizetése alól mentesülnek az árvák vagy félárvák, árvaházban nevelkedők, a forradalmárok és a tanügyben dolgozók gyerekei, illetve az egyetem alkalmazottjai.