Megkétszereződtek a lakásárak

Megkétszereződtek a lakásárak
Sepsiszentgyörgy – Az elmúlt évhez képes megkétszereződött az ingatlanok ára Sepsiszentgyörgyön. Míg egy évvel korábban egy kétszobás tömbházlakást 58 ezer lejért lehetett megvásárolni, jelenleg 150 ezer lejt is elkérnek.

Az árak lakónegyedenként változnak, a legdrágábbak a lakások az Olt- negyedben. A hő- és hangszigetelő nyílászárók, a saját hőközpont mind növeli egy lakás értékét. A kevésbé kedvelt Csíki- negyedben 65 000 és 80 000 lej között váltakoznak a kétszobás lakásárak, míg a központban a 200 000 lejt is meghaladják. A Szemerja negyedben találhatók a legrégebbi és legszűkebb tömbházak. A kis fürdőszoba és a tárolóhelyek hiánya miatt itt kevesebb pénzért is lehet lakást vásárolni.

Az Állomás negyedben sem olyan magasak az árak, egy kétszobás lakásért nem adnak  többet 130 000 lejnél. A legnagyobb árrobbanás a garzonlakásoknál tapasztalható, egyes helyeken 100 000 lejt is elkérnek. Jelenleg a kereslet csökkenése miatt az árak is kissé visszaestek, de a szakemberek szerint ősztől újabb növekedés várható.