Megkapták a kiegészítést

Megkapták a kiegészítést
Szatmár megye – Mezőpetri megkapta a kormánytól azt a kiegészítést, amit még év elején kértek. Mint ismeretes év elején kisebb felháborodást váltott ki több község önkormányzata részéről, az éves költségvetés újfajta leosztási formája.

Akkoriban a mezőpetri önkormányzat kapta szinte a legkevesebb kormánytámogatást, a Nagykároly környéki települések közül. Az akkor kapott pénzösszeg, ami 80000 lej még arra sem volt elegendő, hogy a Polgármesteri Hivatal éves működési költségét fedezze, nyilatkozta lapunknak Nagy Mária polgármesterasszony.

Megkapták a pénzt

Akkor több beadványt is készítettek és nyújtottak be annak érdekében, hogy ezt az összeget egészítsék ki, számításokkal, hivatalos okmányokkal igazolva, hogy működésük lehetetlen ekkora összegből. A napokban megérkezett Mezőpetribe is a költségvetés kiegészítése. A polgármesterasszony tájékoztatása szerint 100000 lejt kapott költségvetéskiegészítésként Mezőpetri. Ebből a pénzből adminisztrációs költségeiket, a működésükhöz szükséges kiadásaikat kívánják fedezni, mondta Nagy Mária.