Megjelent az új PUF lemez

Megjelent az új PUF lemez
Megjelent a Pál Utcai Fiúk zenekar új nagylemeze! Az album a Legelő címet kapta, ami nem csak azt mutatja, hogy a korong állati jól sikerült, de ez az egyik húzó szám címe is.

”Az elején semmi különösebb koncepciónk nem volt, csak aztán rádöbbentünk, hogy majdnem mindegyik dal címe valamilyen állat lett. Persze nem igazi, valóságos állatok ezek, hanem a benned lakó állatokról van szó.
Elkezdtünk ezen a vonalon dolgozni, és mivel az egyik legfontosabb dal címe „Legelő” volt, adta magát a dolog, hogy ez legyen a hely, ahol összejönnek ezek a lények. A legelő ebben az olvasatban te magad vagy, és ha ügyesen csinálod, egészen jól egymás mellett és kordában lehet tartani ezeket a bensődben lakozó (vad)állatokat.”
– Lecsó

 

Az idén 25. születésnapját is ünneplő PUF nyolc év után most 14 remek dalt rakott össze erre az albumra, amely hivatalosan mától, április 28-tól kapható a nagyobb bevásárlóközpontokban és a kisebb lemezboltokban. Interneten is rendelhető a zenekar honlapján, illetve a www.rockszerviz.hu oldalon.

 

Az új lemez három száma – köztük a Legelő is – két hete megtalálható a zenekar myspace oldalán (www.myspace.com/pufzenekar), ahol azóta több mint 17 ezerszer hallgatták meg a dalokat. A Legelőt egy hete már a Petőfi Rádió is játssza!

Az új album a maga nemében egyedülálló a magyar zenei palettán: hozza a jól megszokott szerelmes-harcos PUF jegyeket, és lendületes rock hangzást, emellett a karcos gitár riffek kellemesen ötvöződnek a poposabb és lírikus stílusjegyekkel. A mostani lemezen a zenekar gitárosa, Molnár Balázs adja a vezérfonalat, ő jegyzi a legtöbb dalt, Lecsó a többit. A dalokat sok helyen fúvósok teszik még teljesebb hangzásúvá. Szöveget egyaránt hozott a zenekar frontembere, Leskovics Gábor (Lecsó) és gitárosa, Molnár Balázs, valamint a Kaukazus zenekarból ismert Kardos-Horváth János is több szöveget írt az albumra.   


A korong az 1G Records gondozásában látott ma napvilágot. Ez alkalomból a zenekar április 29-én sajtótájékoztatóval egybekötött közönségtalálkozót és lemezünneplést tart az Erzsébet téri Gödörben, amelyre mindenkit szeretettel várnak!

 

A virágillatú lemezünneplő PUF piknik programja:

 

15.00 Jambalaya CD és DVD bemutató

17.00 Legelőbontás

17.30 PUF akusztikus örömzene (pár dal élőben az új lemezről)

18.00 Dedikálás, beszélgetés, madárcsicsergés, fűmag hintés, piknik

21.00 Jambalaya koncert

 

A délután folyamán a PUF kiadványai, köztük a Legelő című új lemez is kedvezményes áron megvásárolható. A rendezvény ingyenes.

 

Az album felvételei 2008 februárjában és márciusában készültek a Soundmaster stúdióban, a zenekar próbatermében valamint Zoliék (Farkas Zoli, a zenekar dobosa) pincéjében, vagyis az idén 25 éves banda korántsem rugaszkodott túl messzire gyökereitől, még mindig él bennük az underground és garázs életérzés. A korong hangmérnöke ismét Hidasi Barnabás volt, aki az előző, Ha jön az élet… című lemezen is kiváló munkát végzett. A keverés és mastering munkák a HLStúdióban készültek.

A borító és zenekari sajtófotókat Molnár Csongor készítette, a meglepő borító dizájn Péko munkája.

 

*************************************************************************

Csak a sajtó részére:

 

Amennyiben ajánlót vagy kritikát szeretne írni a lemezről, kérem, jelezze felém cd igényét. A lemezek a sajtótájékoztatón átvehetők.

 

A következő címen találhatnak letölthető sajtófotókat, sajtóanyagokat, biográfiát: http://www.rockszerviz.hu/puf/PUFsajto2008/

Kérem önöket, hogy ha innen letöltött sajtófotót használnak, a fotós nevét tüntessék fel! Előre is köszönöm.

 

Ezúton kérem a sajtó munkatársait, hogy a lehetőségekhez mérten adjanak hírt a PUFLegelő című lemezének mai megjelenéséről.

 

Előzetesen még annyit, hogy az idén 25 éves PUF zenekar2008 október 10-én tartja jubileumi és egyben lemezbemutató koncertjét a Pecsában. De erről bővebben később.

 

További információkért, interjúk egyeztetéséért, fotókért kérlek önöket, hogy keressenek a 20/9822701-es telefonszámon, vagy a mily@rockszerviz.hu e-mail címen.

 

Köszönettel:

 

Baltavári Bea (mily)
PUF sajtó
20/9822701

mily@rockszerviz.hu


www.rockszerviz.hu

www.puf.hu

http://www.myspace.com/pufzenekar

 

2008. 04. 28.

 

***************************************************************************

 

A zenekar:

Potondi Anikó – ének

Farkas Zoltán – dob, ütőhangszerek

Leskovics Gábor – ének, gitárok

Molnár Balázs – gitárok, bendzsó, vokál

Varga Laca – basszusgitár

 

A lemezen közreműködtek:

Ádám János – trombita

Ádám Csaba- trombita

Eőry Tamás „Totya” – alt és tenorszaxofon

Szűcs Krisztián „Qka” – trombita, piccolo trombita, szárnykürt

Simándi József  – harsona

 

Koncertek a közeljövőben:

2008-05-01 Budapest, Zöld Pardon
2008-05-04 Debrecen, Egyetem tér 1.
2008-05-10 Várpalota, Cseri-parkerdő, Pannónia fesztivál (www.pannoniafesztival.hu)
2008-05-16 Veszprém, Expresszó
2008-05-17 Győr, PÁGISZ
2008-05-20 Budapest, Gödör, ingyenes
2008-06-19 Orfű, Fishing on Orfű Fesztivál
2008-06-20 Kazincbarcika, Sport
2008-06-28 Csongrád, Behémtanya
2008-07-03 Sopron, Lõvér kemping, VOLT fesztivál
2008-10-10 Budapest, Petõfi Csarnok, Lemezbemutató+25.szülinap

 

Discográfia:

1990 Ha jön az álom…

1991 Bál

1992 A nagy rohanás

1993 Szerelemharc

1994 Szajhák és partizánok

1997 Best of PUF (válogatás)

2000 Egyszer majd… (maxi)

2000 Ha jön az élet…

2004 Közönséges (DVD és CD)

2005 Összegyűjtött demok 85-87-89

2008 Legelő