Megismételték az őszi eredményt

Megismételték az őszi eredményt
Bihar megye – A mérkőzés elején szerzett góllal 1-0-ra győzött az Érmihályfalvi Unirea a III.-Liga 17. fordulójában hazai közönsége előtt szombaton délután.

 

 

A III.-Liga visszavágó idényének első haza találkozóján az Érmihályfalvi Unirea azt a Kisbecskereki Novát fogadta, melyet az ősszel idegenben is legyőzött 1-0 arányban. A Praszler stadionban ragyogó napsütés várta a csapatokat és szurkolókat, ráadásul a hazaiaknak a szép, tavaszi idő mellett az is okot adott az örömre, hogy Fele Sándor révén már a 4. percben vezetéshez jutottak: az érmellékiek csapatkapitánya mintegy 30 méterre a kaputól észrevette, hogy az ellenfél hálóőre a kelleténél kijjebb merészkedett kapujából, és lövésre szánta el magát. A jól eltalált lövés a kapus fölött, lefelé csapódva vágódott a hálóba – 1-0. Mindez azt sejtette volna, hogy a vendéglátók, vezetésük birtokában, megnyugszanak, ám nem ez történt: a vendégek kiegyenlítetté tették a játék képét, sőt, időnként rá is erőltették akaratukat a hazaiakra.

 

Értékes győzelem

 

Miközben a szurkolók a kedélyeket megnyugtató második gólt várták – például Dumiter két méterről az ellenfél kapusának karjaiba fejelt -, állandóan a levegőben lógott az egyenlítés veszélye. Mivel újabb találat azonban nem esett, igen izgalmasra sikeredett a végjáték, amitől a közönség (is) legközelebb szívesen eltekintene. “A Nova nagyon hatékonyan erősített a téli szünetben, és szombati játékukkal is igazolták, hogy többre hivatottak, mint azt a tabelláén elfoglalt 14. helyük mutatja. Ennek megfelelően egy nagyon értékes győzelmet aratottunk, amivel megerősítettük helyünket a középmezőnyben”, nyilatkozta a lefújás után Csűri Sándor edző, aki csapatát a következő összeállításban szerepeltette: Szász – Ionescu, Magda, Cura, Morar – Crişan (72.p. Ruszkai), Fele S. (73.p. Fele Sz.), Szalai (50.p. Bârsan), Iambor, Buştea, Dumiter (90+2.p. Pap). Az Unirea a következő fordulóban Karánsebesre látogat (ősszel 1-1), majd következő hazai mérkőzését hét közben, kedden, április 3-án játssza a Resicabányai Scolar (2-1) ellen.

Rencz Csaba