Megismerkedtek új birodalmukkal a debreceni kistigrisek

Akt.:
Dana és Dália
Dana és Dália - © Fotó: Molnár Péter
Debrecen – Dana és Dária először vette birtokba a külső kifutót a Debreceni Állatkertben.

Állatorvosi kezeléssel egybekötött névadó szervezett a Debreceni Kultúrpark a két, csaknem háromhónapos szibériai kistigrise számára. Dana és Dária, a két ifjú vadóc számára kedden érkezett el a nagy nap, amikor megismerkedhettek a számukra egyelőre nagyvilágot jelentő külső kifutóval.

Az anyjuk, Róza közelségéhez szokott kicsik igazi fenevadak módjára tiltakoztak az állatorvos közeledése ellen. A kötelező oltás után először anyjuk nélkül ismerkedtek az új környezetükkel, de látszott, hogy akkor nyugodtak meg igazán, amikor az anyjukat is maguk mellett tudhatták a kifutóban.

Fotó: Molnár Péter

Szerencsére a lányok bátyja, a féléves Dáriusz esetével szemben itt azonnal beindult Róza anyai ösztöne, és a nemrég született kicsik már kezdetektől az anyjuk óvó gondoskodását élvezik.

– Róza láthatólag ellesett a Dáriuszt nevelő gondozóktól egy-két fogást, amiket már alkalmaz a lányain. A táplálásukkal sincs probléma, hiszen már most több, mint 12 kilogrammot nyomnak fejenként, tehát Dana és Dária szép hölgyekké fognak cseperedni bő egy éven belül. Idővel mindhárom fiatal elkerül Debrecenből, mivel az itteni infrastruktúra egy tigrispár és szaporulatának tartását teszi lehetővé. A kicsik bátyja a tervek szerint már jövő év első felében új otthonra talál majd. Mivel a lányok szülői gondoskodás alatt vannak, így hosszabb ideig, akár két évig is együtt tarthatók, tehát az ő esetükben egyáltalán nem sürget minket az idő. Bár elgondolkodtunk rajta, hogy Dáriuszt összeengedjük játszani a húgaival, de a meglévő méretbeli különbségek miatt – attól függetlenül, hogy a kölcsönös érdeklődés megvan – ezt a lehetőséget végül elvetettük – mondta el dr. Nagy Gergely Sándor, a kultúrpark ügyvezetője.

A számukra kedvező időjárást láthatóan élvező kistigrisek ezentúl majd mindennap látogathatók a külső kifutójukban.

HBN-MSZ


Fotó: Matey István
Debrecen - Hat hete, éppen az Állatkertek Éjszakáján születtek a szibériai tigrisikrek Debrecenben. Forrás: rtl.hu [related-post post_id="3644663"]