Megismerik egymás kultúráját

Megismerik egymás kultúráját
A váradi 25. számú óvoda magyar nyelvű Napsugár-csoportja is részt vesz egy nemzetközi Comenius-projektben, melynek célja, hogy a gyermekek megismerjék egymás kultúráját, hagyományait.


Tavaly kezdődött, és két éven keresztül zajlik az a 24 ezer euró értékű nemzetközi Comenius-projekt, melynek fő célja, hogy az érintett, különböző nemzetiségű gyermekek a résztvevő államokban tapasztalatszerző kirándulásokra utazó pedagógusok segítségével megismerjék egymás kultúráját, hagyományait, szokásait, nyelveket tanuljanak és toleránsabbak legyenek másokkal szemben. Románia mellett Franciaország, Görögország, Lengyelország, Törökország és Spanyolország kapcsolódott be a programokban, egy-egy tanintézménnyel, a nagyváradi 25. számú óvoda részéről pedig Livia Sandor- Costea a koordinátor.

Magyar táncok

A soron következő összejövetelre, vagyis a romániai találkozóra szerda délután került sor a Kolozsvári úti római katolikus művelődési házban. Ezen mások mellett jelen volt az óvoda magyar nyelvű, Napsugár-csoportja is. A Rozsnyai Mónika és Kozma Judit óvónők által felkészített apróságok magyar néptáncokkal, népi gyermekjátékokkal készültek, ügyességükről és tehetségükről téve tanúbizonyságot a nagy létszámú közönség előtt.

Ciucur Losonczi Antonius