Mégis épül majd pláza?

Mégis épül majd pláza?

Szatmárnémeti – A Polimeni plázája helyett a jelek szerint egy Atrium Center lesz az első Mall típusú kereskedelmi központ Szatmár megyében. Az urbanisztikai tervek a Szatmárnémeti Városi Tanács elfogadására várnak.

Mintegy 50 millió eurót kíván beruházni az Atrium Center nemzetközi cégcsoport Szatmárnémetiben. Ilyés Gyula szatmárnémeti polgármesterének bejelntése szerint a cégcsoport egy plázát szeretne felépíttetni a megyeszékhelyen. Olyannyira előrehaladott álapotban van a megyeszékhellyel történő egyeztetés, hogy a Mall típusú kereskedelmi központ megépítésének és tervezési munkálatainak megkezdését már csak a SzatmárnémetiVárosi Tanács jóváhagyása hátráltatja kissé.

Az urbanisztikai és városrendezési tervek ugyanis még elfogadásra várnak, de Ilyés Gyula polgármester tájékoztatása szerint a polgármesteri hivatal szakaparátusa teljes erőbedobással dolgozik a dokumentáció előkészítésén. Mint elmondta, legkésőbb jövő hétre elkészül a pláza urbanisztikai terveiről szóló határozattervezet, amelyet egy rendkívüli tanácsülésen a megyeszékhelyi döntéshozó testület elé visznek majd.

Az Atrium Center egyébként a Henri Coanda és a Corvinilor utcák kereszteződésénél lévő területet szemelték ki maguknak, a polgármestertől kapott információk szerint már előrehaladott állapotban vannak a tárgyalások ennek tulajdonosaival, az Autonova és az Ergolemn cégekkel.

A szatmárnémetiközlekedési bizottság ma tízórai kezdettel tartott gyűlésén jóváhagyták az Atrium Center urbanisztikai tervét. A kereskedelmi központ területén 800 autó parkolásának fognak majd helyet biztosítani.

A Corvinilor utca felőli bejáratnál várhatóan nagyobb zsúfoltságra lehet majd számítani a kereskedelmi központ elkészültével. Ezt a problémát valószínüleg a Mioriţei utca kétirányú forgalmának megnyitásával fogják megoldani. A Henri Coanda utcán pedig külön sávot biztosítanak majd a kereskedelmi központ parkolójába hajtó autók számára.