Megint tüntettek a törvénymódosítások ellen

Bukarestben körülbelül 500-an tüntettek
Bukarestben körülbelül 500-an tüntettek
Mintegy háromezren tüntettek Bukarestben és az országban az Adótörvénykönyv és az igazságszolgáltatás működését szabályozó törvények módosítása ellen.

Bukarestben 18:30-tól kezdve mintegy 500-an gyűltek össze a kormány előtti téren. A tüntetők kormányellenes jelszavakat skandáltak (‘PSD -a vörös pestis’, ‘Vigyen el a DNA’, ‘Igazságszolgáltatást, ne korrupciót’, ‘Mondjatok le’, stb.) és hasonló tartalmú feliratokat (‘Dragnea, Tăriceanu, Tudose – összeférhetetlenek’, ‘A párhuzamos állam bajnokai’, stb.) tartottak a magasba. A tüntetés 21 óra után, a himnusz eléneklésével békében véget ért.

Máshol

Temesváron körülbelül 1.500 személy gyűlt össze a központban, akik Dragnea és a Szociáldemokrata Párt (PSD) ellen tüntettek. Brassóban mintegy 800 személy tiltakozott az Adótörvénykönyv és az igazságügyi törvények módosítása ellen. Kolozsváron 300-an gyűltek össze a központban, hogy kifejezzék egyet nem értésüket az Adótörvénykönyv és az igazságügy működését szabályozó törvények módosításával. Nagyszebenben száz körül lehetett a tiltakozók száma, akik a kormány legutóbbi intézkedései ellen tüntettek. Néhány tucat tüntetőről érkezett tudósítás Ploieşti-ről, Nagyváradról, Craiováról és Gyulafehérvárról is.

Incidensekre sehol sem került sor.

www.agerpres.ro