Megint Nyuszi ül a parkban

Megint Nyuszi ül a parkban
Nagyvárad – Az RMDSZ várad-réti körzeti szervezete idén nagyszombaton is megrendezi húsvéti programkavalkádját a Petőfi-parkban, Nyuszi ül a parkban címmel. Gazdag kínálat várja az érdeklődőket.

A részletekről kedd délelőtt tájékoztatták a sajtót a szervezők, az RMDSZ Sas-palotabeli székházában. A mostanában igencsak szeszélyes időjárásra utalva Huszár István városi önkormányzati képviselő felvezetőjében kifejtette: a szomorkás, esős idő ellenére a feltámadás ünnepére készülődve nem szabad engedjük, hogy a mi kedvünk is elromoljon, ehelyett inkább a külső körülményekkel nem törődve, jókedvvel valósítsuk meg a húsvéttal kapcsolatos eredeti elképzeléseiket. Ilyen gyakorlatba ültetésre váró terv minden esztendőben a réti RMDSZ által a Petőfi-parkban megszervezett Nyuszi ül a parkban elnevezésű programkavalkád, mely az idén immár tizenkettedik alkalommal kerül megszervezésre. 2003-ben kezdődött a sorozat, és általában az időjárás függvényében 300-400 gyermek, illetve fiatal látogat ki az eseményre, akik közül sokan időközben felnőttek, s talán most már szülőként vesznek részt rajta.

Constantinescu Edit körzeti elnök arra hívta fel a figyelmet, hogy a műsor a már megszokott elemeket tartalmazza. 10 órakor tojáskereséssel rajtol a rendezvény, az idén több mint 700 tojást rejtenek el a fűben, illetve a bokrok közé, a legügyesebb gyűjtögetőket természetesen díjazzák. Fél 11-től a Magocska bábcsoport lép fel A vörös Valér és a tojások című előadásával, és lesz locsoló-, valamint rajzverseny is, a téma Az én húsvétom. Kohr Mária tanítónő kézműves-foglalkozásokkal várja a gyermekeket, és a gyöngyfűzés sem marad el. A jótékonysági célt szolgáló tombola ára változatlan maradt- két lej-, a nyereménytárgyak változatosak, a fődíj pedig egy tapsifüles. Lehet még nyuszikat és csibéket simogatni, a rendezvény pedig 13.30 óra tájékán ér majd véget, a díjak átadásával.

Élelmiszergyűjtés

Rossz idő, vagyis eső esetén a programok 13 órától a bábszínházban zajlanak- a tojáskeresés ez esetben elmarad-, a délelőtti órákban a Petőfi-parkban a szervezők közül valaki ez tudni fogja az érkezőkkel.

Huszár István az elhangzottakat azzal egészítette ki: a helyszínen elkülönítenek egy külön részt, ahol a Dévai Szent Ferenc Alapítvány által működtetett váradi Szent Angéla-ház lakói számára gyűjtenek tartós élelmiszereket, és bár még nem döntöttek erről, valószínű, hogy a tombolabevételt is ezen gyermekek javára ajánlják fel. A helyi tanácsos ugyanakkor megjegyezte: általában a többi RMDSZ körzet, és a választmány tagjai is fel szoktak ajánlani tojásokat, így előfordulhat, hogy 700-nál jóval több tojást dugnak majd el. A rendezvényt többen is támogatják: Szabó Ödön parlamenti képviselő, az RMDSZ Bihar megyei szervezetének ügyvezető elnöke, Simon Ferenc vállalkozó, Fodré Gabriella, az RMDSZ Nőszervezet területi koordinátora, valamint cégek.

Ciucur Losonczi Antonius

Címkék: ,