Megint maguk felé hajlott…

Megint maguk felé hajlott…
Románia – Visszautasította a képviselőház Traian Băsescu államfő arra vonatkozó kérését, hogy az alsóház vizsgálja felül a diplomaták fizetésemeléséről szóló törvényt. Párhuzamosan ezzel 154 támogató, 56 ellenszavazattal és két tartózkodással elfogadta a törvényt.

Az államfő korábban azért kérte a diplomaták béremeléséről szóló törvény felülvizsgálását mivel ezt túlzott intézkedésnek tartotta. Ebben a szakaszban az elnök köteles kihírdetni a törvényt, hacsak nem küldi el alkotmányossági vizsgálatra az alkotmánybírósághoz.

A külügyminisztérium keretében dolgozók és más országokban diplomata küldetést betöltő személyek bérei a jelenlegi törvény értelmében, 85 és 186 közötti értékponttal növeknek a konzulok esetében, továbbá 186 és 204 közti értékponttal a diplomáciában végrehajtó funkciókat betöltő személyek esetében.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter