Megígérték, hogy jók lesznek

Megígérték, hogy jók lesznek
Nagyvárad- Szerdán az elemisták számára szerveztek lelki napot a Szent László Római Katolikus Teológiai Líceumban. Az események csúcspontjaként szentmise volt, és fellépett a Magocska bábcsoport.

Mint minden évben, az idén is egy-egy lelki nappal készültek fel a közelgő karácsony ünnepére a nagyváradi Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum különböző évfolyamos diákjai. Szerdán az elemisták részére szerveztek különböző foglalkozásokat, beszélgetéseket, és mivel a tanintézetbe nem csupán római katolikus vallású tanulók járnak, hanem más egyházakhoz tartozóak is, református lelkészek is jelen voltak.

Bábelőadás

Az események megkoronázásaként 11 órától Szabó Ervin spirituálissal közösen Bărbuţ Péter plébános mutatott be szentmiseáldozatot az iskola kápolnájában. Az evangélium Szent Máté könyvéből szólt, a prédikáció pedig interaktívan zajlott, illetve a szövege úgy volt összeállítva, hogy a gyermekek számára is közérthető legyen. A tisztelendő azt kérdezte tőlük: készülnek-e a karácsonyra? Tudják-e, hogy kinek a születésnapját ünnepli ilyenkor a keresztény világ? Mire gondolnak, hogy mivel fogják megajándékozni a kis Jézust? Azt tanácsolta ugyanakkor nekik: próbáljanak meg karácsonyig egy kicsit jobbak lenni, jobban odafigyelni arra, amit a szüleik és a tanító néniik mondanak nekik. Ne csintalankodjanak, ehelyett inkább ezen ígéreteiket szépen csomagolják be a szeretet „dobozába”.

A misén Istenhez intézett személyes kérések is elhangzottak, majd a jelenlevők átvonultak a díszterembe, ahol a Magocska baptista bábcsoport lépett fel egy alkalomhoz illő műsorral. A fiatalok visszatérő vendégek, előadásukkal ezúttal is nagy sikert arattak.

Ciucur Losonczi Antonius

Címkék: ,