Meghívjuk a passzívházak bejárására!

Meghívjuk a passzívházak bejárására!
E hó közepén eseménysorozat témája lesz a váradi várban a passzívházak tematikája, amelyek alig használnak energiát.

Az energiafogyasztás csökkentése mindenkinek fontos és emlékezhetünk, ahogy pár éve mind termopant kerestünk, tájékozódtunk a szigetelési eljárásokról, remélve, hogy a komfort növelése mellett csökkentjük a számlák értékét. A Passive House koncepció Európa csúcstechnológiája új építkezésekben és régi épületek (főleg hő-)szigetelésében. A két adu a komfort és az alacsony költségek. Másrészt 2020-tól az új épületeknek meg kell felelniük az nZEB-normáknak, azaz majdnem nulla energiafelhasználásúnak kell lenniük. Nos, november 12-én a Romániai Passzívház Szövetség bemutatja Bihar megye felelőseinek az első passzívház verseny eredményeit. Az nZEB szakértői javasolják majd az AJOFM,a tanfelügyelőség, a munkaadói és munkavállalói szövetségek és szakszervezetek képviselőinek, hogy a második verseny Váradon legyen.
Pénteken 9:30-tól kezdődik a zéró energiafelhasználású és passzívházak bemutatásáról szóló konferencia. Engedéllyel bíró tervezők mutatják be ennek elemeit és egy újraszigetelt épületet.
Délután 14:30-tól ingyenes szeminárium az érdeklődőknek, ilyen épület építéséről. Lehet majd kérdezni, a szakértők pedig tanácsokat adnak, a lehető legjobb befektetésért egy energiahatékony épületbe.
Szombaton 7:30 -kor busszal Budapestre indulás, hogy ott is megtekintsenek pár passzívházat. Találkozunk épületek tervezőivel és kivitelezőivel.

(Fizetett hirdetés)