Meghitt ünnepség Tasnádon

Meghitt ünnepség Tasnádon
A Magyar Kultúra Napja alkalmából meghitt, bensőséges ünneplésre gyűltek össze a verskedvelők pénteken délután a tasnádi Caritas nagytermében.

A tasnádi Ady-Kölcsey Kulturális Egyesület és az RMDSZ helyi szervezete ugyanis versmondó/felolvasó műsort rendezett a helyszínen, melynek célja méltó módon megemlékezni a magyar himnusz letisztázásának 189. évfordulója alkalmából, valamint a fiatalok bevonásával továbbvinni Kölcsey Ferenc szellemiségét, mi több a magyar irodalom számtalan értékét.

 

A találkozót Bendel József, az RMDSZ helyi szervezetének elnöke nyitotta meg ünnepi beszédével, melyben üdvözölte a jelenlévőket, beszámolt a rendezvény jelentőségéről, majd átadta a szót Ozsváth Mária magyar szakos tanárnőnek. Az oktató előbb elszavalta a himnuszt, majd annak keletkezéséről számolt be az egybegyűlteknek.

 

A családias hangulatú összejövetelen, amelyen diákoktól nyugdíjasokig minden korosztály képviseltette magát, a résztvevők elszavalták, vagy felolvasták legjobban kedvelt költeményüket. A rendezvény a magyar himnusz közös eléneklésével zárult.

Címkék: , ,