Meghalt, vagy hazament az áldozat?!

Meghalt, vagy hazament az áldozat?!
Nagyvárad – Súlyos baleset történt csütörtök este Nagyváradon. Ezt követően ráadásul egyes illetékesek nem tudták, hogy az egyik áldozat elhunyt, vagy hazasétált-e.

Megerősítette péntek délelőtt a rendőrség azon információinkat, amelyeket elsőként közöltünk hírportálunkon, az erdon.ro-n csütörtök este: egy temesvári férfi okozott súlyos balesetet Nagyváradon, a nagyállomás előtti gyalogátkelőn.

A zuhogó esőben, csökkent látási viszonyok közepette vezette gépkocsiját a 23 éves, temesvári illetőségű C.D.C., amikor a váradi pályaudvar felől a Biharpüspöki negyed felé haladva a zebrán egyszerre két személyt is elgázolt. Percekkel a súlyos baleset után érkeztünk a helyszínre, amelyet akkor már az áldozatok egyes használati tárgyai borítottak: ruhafoszlány és egy cipő volt a gyalogátkelőn, az egyik áldozat egy szatyor almát vitt, ám a gyümölcsök szanaszét szóródtak a környéken, miután az idős férfi átbucskázott az őt elgázoló gépkocsi fölött.

A zebra előtt előtt a betört szélvédőjű Nissan Sunny gépkocsi állt, amelynek fiatal sofőrje a zuhogó esőben az autóját kerülgetve könnyezett, miközben a rendőrök teljes útzár mellett helyszíneltek. A rendőrség később lapunknak megerősítette: a látási viszonyokat jelentősen csökkentő esti zápor idején a Nissan vezetője vélhetően nem volt elég figyelmes, így nem vette észre a zebrán áthaladó két embert. Elsodorta a 63 éves G.M.-et és egy másik idős férfit, akit tegnap délutánig még nem tudtak azonosítani. A rendőrség közlése szerint 55-60 év körüli férfiről van szó. Az áldozatok súlyos állapotban kerültek kórházba.

“Hülyeség”

Érdekes fejlemények voltak azonban tegnap az ügyben. A megyei kórházban érdeklődtünk a sérültek állapota felől, ahol kezdetben sem a sürgősségin, sem a titkárságon nem adtak információt. A regisztrációs irodához irányítottak, ahol az ügyeletes szintén nem akart elárulni semmit. Inszisztens érdeklődésünk nyomán aztán mégis utánanézett az adatoknak és azt közölte: a 63 éves G.M. végülis kevésbé súlyos sérülésekkel fekszik a kórházban. Teljesen ellentmondó információkat adott viszont a másik áldozatról. Előbb azt közölte, hogy az azonosítatlan férfi meghalt és ez a tény szerepel is a nyilvántartásukban. Később azt tudatta, hogy adatkezelési hiba történt, „úgy tűnik, az illetőt be sem utalták, sértetlen, egyszerűen hazament”.

Szó szerint hülyeségnek nevezte viszont ezt kérdéseinkre az a rendőr, aki a balesetnél helyszínelt csütörtök este.

A Sabau nevű tiszt lapunknak ezt nyilatkozta: „Az azonosítatlan férfi meghalt, én így tudom, ez biztos. A rendőrséget erről tájékoztatták. Még várjuk a hivatalos okmányt erről, de hülyeség azt állítani, hogy aki halott, az egyszerűen hazament a kórházból”. A baleset ügyében a vizsgálat egyébként tart, de a tiszt megerősítette, hogy a gyalogátkelőn nem kapott elsőbbséget a két gyalogos, ez okozta a tragédiát.

Szeghalmi Örs

Kapcsolódó cikk:

  • Súlyos baleset Nagyváradon