Meghalt a vajdahunyadi gázrobbanás harmadik sérültje is

Csütörtökön reggel a temesvári Louis Turcanu kórházban belehalt sérüléseibe a mult heti vajdahunyadi robbanás harmadik sérültje, egy hat éves kislány. Andrei Marin, a kórház igazgatója elmondta, hogy a kislány szerdán délben esett kómába és csütörtökön 3.20-kor hunyt el.

Marin tudatta, hogy a mult héten a javulás jelei mutatkoztak a gyermek állapotában, de három nappal ezelőtt komplikációk léptek fel és az intenzív osztályra szállították őt. Marin hozzátette, hogy a gyermek minden belső szerve elégtelenül működött.

A másfél héttel ezelőtti vajdahunyadi gázrobbanás 19 lakásban tett kárt és három ember súlyosan megsérült. A robbanás nem sokkal hajnali négy óra után történt egy tömbház első emeletén Vajdahunyad egyik szegénynegyedében.

A robbanásban három személy a most elhúnyt gyermek és  szülei sérültek meg. A szülők vasárnap haltak bele sérüléseikbe a dévai megyei sürgősségi kórházban.

Egy héttel ezelőtt az E.On Gaz munkatársai egy illegálisan felszerelt bojlert fedeztek fel abban a lakásban, amelyben a robbanás történt. Véleményük szerint ez okozta a tragédiát. A vállalat bejelentette, hogy az elmut két hónapban nem kaptak jelzést arra vonatkozóan, hogy gázszivárgás lenne a zónában.