Meghalt a súlyrekorder román kismama

Elhunyt az a 25 éves román kismama, aki nem egészen öt hónapja országos súlycsúcsot állított be: hogy 240 kilósan szült gyermeket.

A hazai sajtó a hozzátartozókra hivatkozva számolt be arról, hogy Victoria Lăcătuş vasárnap szívrohamban meghalt, miután felszökött a láza és légzési nehézségei támadtak. A krajovai kórházban fél órán át próbálták újraéleszteni azután, hogy leállt a szíve, de az asszony rendkívüli kövérsége miatt ez különösen nehéz feladatnak bizonyult, mondta el Florin Petrescu, a kórház igazgatója.

Miután február 18-án császármetszéssel világra hozta 2,9 kilós kislányát, a kismama további 20 kilót szedett fel, mesélte nővére a Libertatea című újságnak. Az orvosok diétát írtak elő az asszonynak, de az nem tudott ellenállni a mértéktelen evésnek. Kislánya, Anişoara jelenleg alig több mint 4 kilót nyom, és anyai nagyanyjával él.

Amikor Victoria Lăcătuş megszülte gyermekét, egy londoni szaktekintély rendkívül ritka esetről beszélt, az anya súlya és 1,6 méteres magassága miatt. Nicolae Cernea, a krajovai kórház egyik orvosa Romániában egyedülállónak nevezte a kórosan elhízott asszony szülését, de az asszony mégsem pályázhatott a világ legtestesebb kismamája címre: 2008 augusztusában a 255 kilós Leanne Salt hármas ikreknek adott életet Nagy-Britanniában.

(www.hirmondo.ro)