Meghalt a balesetben a fiatal lány

Akt.:
A tragédiában egy lány életét vesztette
A tragédiában egy lány életét vesztette
Egy 19 éves lány vesztette életét kedden 14 óra után egy közúti balesetben Lázári és Kissár között. Roxana T. utas volt az autóban.

A tragédiában egy lány életét vesztette

A 19 éves Roxana T. halálát követelő közúti baleset történt kedden 14 óra után Lázári és Kissár közötti megyei úton. A kissári lány barátaival tért haza Sárerdőről. Az Emanuel B. által vezetett Volkswagen Golf III típusú gépkocsival utaztak, azonban egy éles kanyarban a gépkocsivezető elvesztette uralmát az autó fölött, a jármű megcsúszott és a peleskei letérő után levő híd szélének ütközve megpördült a levegőben és az árokban landolt. Roxana T. a hátsó ülésen utazott, kirepült az autóból, szétroncsolódott a feje és azonnal életét vesztette. A szatmárnémeti tűzoltók az autó másik három utasát (egy lány és két fiú), illetve a sofőrt kimentették a megrongálódott autóból. Három fiatalt (Beatrix P., Adrian D., Emanuel B.) súlyos sérülésekkel kórházba szállították, egy harmadik fiú, Mădălin L. pedig könnyebb sérülések miatt szorult orvosi ellátására. Mind az öt utas 18–19 éves volt.

A helyszínelő rendőrök elmondták, a sofőr nem fogyasztott alkoholt, ez a szondás vizsgálat után derült ki. Mădălin L., aki könnyebb sérüléseket szenvedett, a sajtónak is nyilatkozott. „Nagyon nagy sebességgel közeledtünk a kanyarhoz, szerintem több mint 100 km/h-val. A kanyart épp, hogy bevette, fékezett, de már késő volt. Megpördültünk, és Roxana kiesett az autóból – mondta a Gheorghe Dragoş Gazdasági Szakkollégium 13. osztályos tanulója. – Emanuelnek talán 8–9 hónapja volt hajtási engedélye” – tette hozzá Mădălin, akinek állításait Flaviu Pişcorean, helyszínelő közlekedési rendőr is alátámasztotta.

Pesek Attila