„Meggyőzni a pénzes támogatókat!”

„Meggyőzni a pénzes támogatókat!”
A Bihar FC labdarúgóinak csütörtöki sajtótájékoztatóján Catalin Bucur, a csapat gólerős csatára kijelentette: Szászmedgyesen is nyerni akarnak!

Betartották ígéretüket a váradi játékosok: a csütörtöki tájékoztatón Silaghi edző mellett már ott volt egyik képviselőjük, ezúttal Catalin Bucur. A csapat tagjai ugyanis korábban megfogadták, hogy csak akkor jönnek el találkozni az újságírókkal, ha nem lesz szégyenkezni valójuk. Nos, egyre jobban játszanak, s legutóbb hengereltek az Aranyosgyéres ellen, így aztán készülhettek a „kérdezz-felelekre”, ahova elsőnek Bucurt jelölték a társak.

A csatár elmondta, jól érzi magát Váradon, s egyáltalán nem tartja visszalépésnek, hogy a II. ligában, s nem a Besztercei Gloriában kergeti a játékszert. Azokra a kérdésekre, mi lesz szombaton Szászmedgyesen és hányadik helyen végez majd a piros-kék társaság, gondolkodás nélkül és meggyőződéssel válaszolta, hogy most nyernek és dobogósak lesznek a pontvadászat végén!

Nehéz nap a szombati!

Gheorghe Silaghi edző sem volt borúlátó, ám igyekezett reálisabban fogalmazni tanítványánál. – Tudatában vagyunk, hogy nagyon nehéz meccs vár ránk a Küküllő-parton – mondta –, de mindannyian egy jó eredmény elérésében reménykedünk. Már többször hangoztattam, jó csapat a mienk, ám több önbizalommal kell játsszanak a fiúk, s azt a néhány apró hibát ki lehet, ki kell küszöbölni menet közben. A Gaz Metan ellen marad a győztes tagság, csak más feladatokat kapnak a fiúk, s arra kérem őket, ne ijjedjenek meg a győzelemtől.

A keret többsége egészséges, Mihu is a teljes edzésadagot kapta csütörtökön, Gongolea pénteken érkezik haza a fővárosi edzőközpontból, helyette valószínűleg Ambrus kap helyet a védelem tengelyében, míg a kaput Fildan őrzi majd. Az edző befejezésül még annyit mondott: „nagyon szeretnék meggyőzni a támogatókat arról, hogy érdemes ebbe a csapatba pénzt fektetni”.

Szántó Sándor