Megfélemlítés?

Bihar megye – A Bihar megyei Tanfelügyelőség különböző módon próbálja megfélemlíteni a pedagógusokat, hogy ne vegyenek részt a holnapi megmozduláson – áll Gheorghe Blaj, a Tanügyi Szabad Szakszervezet alelnökének portálunkhoz továbbított közleményében.

Az alelnök szerint a tanfelügyelőség hétfőn és kedden gyűléseket tartott az iskolaigazgatókkal, melyekben arra kérte őket, hogy küldjék el a megmozduláson résztvevők névsorát – mely ellenkezik az érvényben lévő törvényekkel, mivel a megmozdulást az iskolai programon kívül szervezik.

Mi több, az igazgatókat arról is értesítették ezeken a gyűléseken, hogy újabb létszámcsökkentésekre van szükség – s a közlemény szerint ezzel is nyomást akarnak gyakorolni a pedagógusokra, akik méltán tartanak attól, hogy ha részt vesznek, elveszthetik állásukat.

„Kedves kollégák, ne hagyjátok magatokat megfélemlíteni, itt az ideje annak, hogy bebizonyítsuk egységünket és kifejezzük elégedetlenségünket a nyomorúságos élettel szemben, melyre köteleznek bennünket”- áll a közleményben.