Megérkeztek az új autóbuszok

Megérkeztek az új autóbuszok
Marosvásárhely – Újabb tizennégy modern gépkocsival bővült a Siletina helyi szállítási vállalat autóparkja, ezzel hatvanötre emelkedve a vállalat új autóinak száma.

A polgármesteri hivatal előtt bemutatott, az Európai Unióban gyártott új gépkocsik közül az öt darab ötvenegy férőhelyes Iris Bus Arway egyenként 180000 euróba került, a négy kisebb, huszonhét férőhelyes autóbusznak darabja 75000 euróba és az öt tizenhat férőhelyes Iveco kisbusz darabja pedig 50000 eurójába került a polgármesteri hivatalnak.

Az egyik autóbusz vezető ülésébe helyezkedve Dorin Florea polgármester kijelentette, hogy a légkondicionált autóbuszok civilizált szállítási feltételeket biztosítanak főleg azok számára, akik hosszabb távon utaznak. Elmondta, minden gépkocsit felszerelnek GPS készülékkel és a tíz nap múlva átadásra kerülő új diszpécser szolgálat követni tudja majd egyek helyzetét. Kijelentette, hogy a marosvásárhelyi az ország egyik legolcsóbb közszállítása, egy út ára 1,50 lej, és még kedvezményeket is nyújt a tanulóknak és nyugdíjasoknak. Tatár Béla a vállalat igazgatója pedig biztosította az újságírókat, hogy ha a kőolaj piacon nem történik valami váratlan fordulat, az év végéig nem növelik a szállítási tarifát.