Megérkezett Claudia Pop játékosengedélye

Megérkezett Claudia Pop játékosengedélye
Csütörtök reggel Claudia Pop is elutazik a Szatmárnémeti Városi Sportklub női kosárlabdacsapat játékoskeretével Craiovára, ahol péntek késő délután pályára lép majd a SCM elleni bajnokin.

Szerdán megérkezett Szatmárnémetibe a Román Kosárlabda Szövetségtől az értesítés, hogy Claudia Pop megkapta a zöldkönyvet a spanyol CB Olesa Espanyol együttestől, így pénteken már pályára léphet a Szatmárnémeti VSK színeiben, a SCM Craiova elleni bajnoki találkozón.
Mint ismeretes, a szatmárnémeti születésű lány tavaly nyáron szerződött a VSK–tól a barcelonai klubhoz. Azonban a spanyolok nem tartották be a szerződésbe foglalt fizetési kötelezettségeit, ezért döntött úgy Claudia Pop, hogy felbontja a kontraktust. A VSK vezetőségének csábításának engedve a hazatérés mellett döntött, és a téli vakáció során csatlakozott ahhoz a klubhoz, ahol másfél idényt játszott, és bajnoki bronzérmet, illetve Román Kupa ezüstérmet szerzett. Dan Fleşeriu edző viszont mindeddig nem tudta bevetni a bedobó poszton játszó szatmári lányt, ugyanis a spanyolok akadékoskodtak, és nem küldték el a zöldkönyvét.
„Én örülök, hogy nálunk végre hivatalos meccsen is pályán lehet Claudia Pop, akinek hosszas huzavona után megjött a játékengedélye” – mondta lapunknak Éles Péter, a VSK női kosárlabdacsapatának menedzsere.
A szatmári lányok csütörtök reggel utaznak Craiováre, ahol pénteken 18.30 órától a helyi SCM ellen játszanak bajnoki rangadót. A találkozó után már csak egy veretlen csapat marad a középdöntő A1–es csoportjában. A 4. forduló előtt ugyanis a VSK és a SCM veretlen, a szatmáriak jobb gólkülönbséggel vezetnek a táblázatban. „Egy nagyon nehéz mérkőzés elé nézünk Craiovan, egy újabb veretlen csapat ellen” – tette hozzá Éles. A VSK ugyanis eddig két veretlen csapat ellen győzött: a BCT Alexandriát és az Aradi ICIM–et. Ezzel szemben az oltyánok a Sepsiszentgyörgyi Sepsi BC és a Temesvári Bega BC elleni sikerekkel büszkélkedhetnek, viszont az elmúlt etapban csak nehezen tudták legyőzni a Rapidot. „Az eddigi eredmények alapján a két együttesnek 50–50 százalékos esélye van a győzelemre, és talán a pénteki forma fog csak dönteni. Ha minden jól alakul – Claudia Poppal a csapatban –, van esélyünk egy újabb győzelemre, és akkor bebizonyítanánk, hogy az Arad elleni siker nem volt véletlen” – folytatta a csapatmenedzser.
A találkozót egyébként a nemzetközi (FIBA) igazolvánnyal rendelkező buzăui Laurenţiu Grigoraş, illetve a bukaresti Vlad Ghizdăreanu bírópáros vezeti, megfigyelőként pedig a bukaresti Anton Netolitzchit delegálta a FRB.

Címkék: , ,