nba

2021.03.25. 09:01

A Utah nyerte a rangadót

A ligaelső Utah Jazz simán, 30 ponttal legyőzte a vendég Brooklyn Nets együttesét az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) szerdai rangadóján.

A Jazz könnyed sikere leginkább annak köszönhető, hogy

a Nets mindhárom sztárjátékosa, Kevin Durant, James Harden és Kyrie Irving kihagyta a találkozót.

A hazai csapatban Donovan Mitchell 27 pontot szerzett, együttese pedig már az első negyedben 21 pontos vezetésre tett szert.

Hatalmas, 33 pontos vereséget szenvedett otthon a Los Angeles Clipperstől a San Antonio Spurs.

A texasi klub történetében először fordult elő, hogy hazai pályán egy szezonon belül kétszer is legalább ilyen különbséggel kapott ki.

Illusztris társaságba került Anthony Edwards, a legutóbbi draft első választottja, a Minnesota Timberwolves játékosa ugyanis LeBron James, Carmelo Anthony, Luka Doncic és Zion Williamson után az NBA történetében az ötödik olyan 20 éven aluli játékos lett, aki egymást követő tíz mérkőzésen 25 pontos átlagot ért el. A tehetséges kosaras most a Dallas Mavericks ellen dobott 29 pontot, igaz, csapata húszpontos vereséget szenvedett a vendég texasiaktól, akiknél hét játékos is átlépte a tízpontos határt.

A Milwaukee Bucks és a Boston Celtics keleti rangadója kiélezett végjátékban dőlt el a házigazda javára, amely sorozatban nyolc győzelemnél jár, legutóbbi 14 találkozójából pedig 13-at nyert meg. A Celtics ezzel szemben utóbbi hat fellépéséből ötöt elveszített.

Eredmények:

Utah Jazz-Brooklyn Nets 118-88

San Antonio Spurs-Los Angeles Clippers 101-134

Toronto Raptors-Denver Nuggets 135-111

Indiana Pacers-Detroit Pistons 116-111

Sacramento Kings-Atlanta Hawks 110-108

Houston Rockets-Charlotte Hornets 97-122

Minnesota Timberwolves-Dallas Mavericks 108-128

Oklahoma City Thunder-Memphis Grizzlies 107-116

Milwaukee Bucks-Boston Celtics 121-119

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában