Megemlékezés Biharvajdán

Megemlékezés Biharvajdán
Bihar megye – Március 14.–én tartották Biharvajdán az ünnepi megemlékezést, melynek a lakodalmas ház adott helyet, megpróbalva felidézni a néhai Pilvax kávéház hangualtát.

Az ünnepi istentiszteletet Kondor Endre lekipásztor tartotta, aki az esemény tulajdonképpeni házigazdája volt. A kórus szolgálata után Völgyesi Rózsika vezetésével a biharfélegyházi és vajdai fiatalok egy része múltidéző előadással emlékezett az 1848–as külföldi és magyarországi történésekre. A vajdai ifjak közben kalácsot, teát, kávét szolgáltak fel az óriási kokárdákkal, képekkel feldíszített teremben.

Beszédet mondott Nagy Miklós, a megyei RMDSZ egyik alelnöke, valamint Kelemen Zoltán polgármester, elősegítve a múltidézés, megemlékezés hangulatát. A Kossuth nóta közös eléneklése után az egybegyűltek kimentek a templom melletti kopjafához, ahol Kerecsenyi Imre körzeti RMDSZ–elnök, valamint a helyi lelkipásztor osztották meg ünnepi gondolataikat a hallgatósággal. Az elemi iskolások előadása után koszorúkat helyeztek el hőseink emlekére.