Megbocsátottak a sepsiszentgyörgyi jégszobrot megrongáló gyerekeknek, mert beismerték tettüket

Megbocsátottak a sepsiszentgyörgyi jégszobrot megrongáló gyerekeknek, mert beismerték tettüket
Megbocsátott a sepsiszentgyörgyi önkormányzat azoknak a gyerekeknek, akik megrongálták a város központjában álló jégszobrot, mert beismerték tettüket, és elnézést kértek a város lakosságától.

A polgármesteri hivatal honlapján közzétett tájékoztatás szerint a 2017-es feliratból a 7-es számot megrongált kiskorúak szüleikkel együtt jelentkeztek az önkormányzatnál, majd személyesen találkoztak a polgármesterrel, és bocsánatot kértek tettükért. “Természetesen a szándékos rombolás továbbra sem elfogadott cselekedet senki részéről, viszont kiskorúakról lévén szó, az önkormányzat nem kívánt ellenük rendőrségi eljárást indítani” – írja Sepsiszentgyörgy önkormányzatának weboldalán.

A polgármesteri hivatal tájékoztatása szerint az idő enyhülésével a jégszobor olvadni kezdett, ezért az önkormányzat a hét folyamán eltávolítja azt.

A két és fél méter magas jégsárkányt Sepsiszentgyörgy önkormányzata állíttatta az óév búcsúztatása alkalmából.

A sárkányt ábrázoló jégszobrot 12 jégtömbből készítette el egy konstancai szobrász, és Sepsiszentgyörgy főterén állították fel. A közönség élőben nézhette végig, ahogy a szobrász a jégtömbökből kifaragta a 2017 feliratot.

www.agerpres.ro