Megbeszélést folytatott Viorica Dăncilă kormányfő Benjamin Netanyahu izraeli miniszterelnökkel

Megbeszélést folytatott Viorica Dăncilă kormányfő Benjamin Netanyahu izraeli miniszterelnökkel
Megbeszélést folytatott hétfőn Washingtonban Viorica Dăncilă kormányfő Benjamin Netanyahu izraeli miniszterelnökkel – adja hírül közleményében a kormány.

Dăncilă az Amerikai-Izraeli Közpolitikai Bizottság (AIPAC) meghívására részt vett az USA-ban a szervezet éves konfereciáján, és ennek keretében folytatott kétoldalú megbeszélést az izraeli miniszterelnökkel. A felek méltányolták a két ország közötti kiváló kapcsolatokat, és beszéltek a két kormány tervezett együttes üléséről is. Az elhangzottak szerint még az év folyamán sort kerítenek a közös kormányülésre, amelyet egy gazdasági fórum előz majd meg.

Benjamin Netanyahu gratulált a román miniszterelnöknek az AIPAC-konferencia megnyitóján mondott beszédéhez, Viorica Dăncilă pedig biztosította hivatali kollégáját Románia elkötelezettségéről az Izraellel való kapcsolat megerősítése és elmélyítése mellett stratégiai együttműködés, energetikai és kiberbiztonság, orvostudomány és innováció terén – mutat rá közleményében a kormány.

A két miniszterelnök találkozóján szó esett még a két ország közötti további együttműködési lehetőségekről, valamint a Románia és Izrael közötti partnerség megkötését célzó tárgyalásokról.

www.agerpres.ro

Címkék: ,