Megasztár Váradról: honvágyáról is beszélt Renáta

Megasztár Váradról: honvágyáról is beszélt Renáta
A váradi Milcovului utcából indult, most ötcsillagos pesti szállodában lakik, s jelenleg épp a legkeresettebb magyar énekesek egyike. A Megasztár-győztes Tolvai Renáta nyilatkozott a Bihari Naplónak.

Soha többé nem lesz unalmas karácsonya, sem pihenős szilvesztere – ezt mondták neki az eddigi Megasztár-győztesek. Tolvai Renáta már érzi, hogy van ebben valami: a Megasztár péntek esti döntője óta sincs egy szabad perce sem. Néhányat azonban szakított arra ma délután, hogy válaszoljon kérdéseinkre. Ugyanakkor a szülei is megosztották velünk azt, hogy hogyan élik meg egyetlen gyermekük sikerét.

Tart a gyűrődés

Renáta szülei gyakran ingáznak az utóbbi hónapokban Nagyvárad és Budapest között. Jelenleg is épp a magyar fővárosban vannak lányukkal. Tolvai Gyula, a Megasztár-győztes édesapja kérdéseinkre elmondta: „Élő adásban a stúdióban követtük a döntőt, s bár a helyszínen voltunk, nem is tudtam igazán reagálni amikor kihirdették, hogy a lányom a győztes. A feleségemmel együtt nagyon örültünk, felugráltunk, de a jó hírt csak később tudatosítottuk teljesen. Természetesen óriási öröm ez mindannyiunknak. A döntő óta igyekszünk minél több időt együtt tölteni Renivel, amikor van rá lehetőség, családi programokat szervezünk. Most az én öcsémnél szálltunk meg Pesten. Látható egyébként, hogy Renáta mostanra elfáradt. Nagyon erős volt, jól bírta a gyűrődést, aminek azonban egyáltalán nincs vége azután sem, hogy első lett”. Az apa megerősítette egyébként, hogy az ún. Megaházból szombaton kiköltöztették az összes résztvevőt. Renáta most egy ötcsillagos szállodában lakik, s várhatóan a jövő hét folyamán veheti át annak a lakásnak a kulcsait, amit a nyereményének részeként egy évig használhat majd. Mint ismeretes, emellett lemezszerződést, gépkocsit és egy Mauritiusra szóló utazást is nyert. Azt még nem tudja, hogy mikor lesz ideje az utóbbira.

Hazajönne

Tolvai Renáta kérdéseinkre elmondta: „Még dolgozik az adrenalin a győzelem után, ugyanakkor fáradt is vagyok. Nemhogy kevesebb elfoglaltságom lenne azóta, hanem jóval több. Most például a telefonbeszélgetésünk után is próbára sietek. Rengeteg fellépésünk van ugyanis – karácsony előtti koncertek, különböző bulik. Azt nem tudnám hirtelen összesíteni, hogy egy nap mennyit vagyok foglalt, viszont azt elmondhatom, hogy minden éjjel csak körülbelül öt órányi alvásra van idő”.

A váradi Megasztár azt mondja, legnagyobb vágya most az lenne, hogy hazajöhessen – de ez nem fog teljesülni. „Nagyon szeretném Nagyváradon tölteni a karácsonyt, de sajnos csak egy napra engednének haza. Ennek a nagyrésze pedig az oda- és visszautazással menne el, úgy hogy ez nem fog összejönni. Az eddigi Megák már szóltak is, hogy szokjak hozzá az ilyesmihez, mivel hozzájuk hasonlóan nekem sem lesz többé sem karácsonyom, sem szilveszterem. Hiszen az összes ilyen ünnepkör fellépésekkel fog telni, ám ezt egy cseppet sem bánom”.

Renátát egyébként mostantól körülbelül négy évig kötik különféle szerződések a Megasztár-projekthez. Hogy utána mi lesz, azt még maga sem tudja. „Nem tudok ennyire előre gondolkozni. Tény, hogy nagyon sokminden változhat még az elkövetkezendő években, amelyek során nagyon sok tennivalóm lesz” – fogalmazott. A lány különben idén érettségizett a Gojduban, s épp csak bejutott a Nagyváradi Egyetem zeneszakára, amikor Megasztárként befutott. Kérdésünkre elmondta: semmiképp nem folytatja tanulmányait Váradon. „Eszenyi Enikő azt mondta nekem, hogy szinte kötelező befejeznem a tanulmányokat Budapesten. Konzervatóriumot vagy színit ajánlott. Még nem, tudom melyiket választom, de mindenképp szánok majd időt az okelvélszerzésre is” – mondta. Egyik álma egyébként, hogy az USA-ban legyen sztár, s esetleg Bostonban tanuljon tovább.

Arról azonban nem döntött még, hogy hol folytassa épp induló karrierjét. Felmerült az is, hogy esetleg Magyarországon telepedjen le, de még számára sem világos, mit tegyen ebben a tekintetben. Hozzátette: „Soha nem fogom elfelejteni, hogy honnan indultam, akárhol kössek is ki, mindig váradi maradok”.

Stúdióban

Az ünnepek előtti időszakot interjúkkal, fotózásokkal és rengeteg fellépéssel tölti tehát a 19 éves váradi Megasztár. Időközben (várhatóan épp holnap) felveszi a kapcsolatot a Tom-Tom Stúdióval, hogy készülő albumáról egyeztessenek. Ennek munkálatai várhatóan nemsokára indulnak, s februárra akár készen is lehet az anyag. Tolvai Renáta Romániában is versenyzett már: a Mamaia táncdalfesztiválon a második lett tavaly.

Szeghalmi Örs