Megállapodtak a Szacsvayról

Akt.:
Ritli László Csongor, az RMDSZ nagyváradi szervezetének megbízott elnöke
Ritli László Csongor, az RMDSZ nagyváradi szervezetének megbízott elnöke
Húsz évre ingyenesen a város kezelésébe kerül a Ioan Bococi-iskola Körös utcai épülete, hogy ott a Szacsvay Imre Általános Iskola egy megfelelő minőségű állagú ingatlanban működhessen.

Elkezdődtek az egyeztetések korábban a Bihar Megyei Tanács és a váradi önkormányzat között, illetve a Szacsvay-iskola vezetőségével együtt arról, hogy a jelenlegi, nem megfelelő iskolai körülményeken hogyan és mint lehetne változtatni, javítani. Az elmúlt napokban, hetekben a Megyei Tanács részéről megérkezett az a felajánlás, hogy a Ioan Bococi-iskola épületét lehetne felhasználni arra, hogy ott a Szacsvay egy kellő nagyságú, minőségű és állagú ingatlanban tudjon működni. Amióta ez megtörtént, annyi újdonság van, hogy a keddi nap folyamán Pásztor Sándor megyei tanácselnök és Ilie Bolojan polgármester egyeztettek, és az a megállapodás született, illetve felajánlás konkretizálódott, hogy Nagyvárad városa 20 évre átveszi ingyenesen a kezelésébe a Megyei Tanács tulajdonában levő Bococi-épületet, a tanév kezdetétől. Ebből a szempontból e héten csütörtökön várhatóan megszületik a helyi tanácsi határozat, illetve a jövő kedden a vonatkozó megyei tanácsi rendelet, mely konkrétan azt tartalmazza, hogy a város a Szacsvay-iskola elhelyezése miatt kapja meg ezt az épületet.

Ugyanakkor a Megyei Tanács megrendelésére elkezdődtek az állagmegőrzési munkálatok az épületben, melyek az iskolai év kezdetéig befejeződnek. Ezek körülbelül 100 ezer euróba kerülnek, többek közt használhatóvá teszik a konyhát, az ebédlőt, a dísztermet, és kétszintessé alakítják át a bentlakást, ugyanis a harmadik emeletén osztálytermeket létesítenek- nyilatkozta az erdon.ro-nak Ritli László Csongor, az RMDSZ nagyváradi szervezetének megbízott elnöke.

Ciucur Losonczi AntoniusA kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .