Megáldotta az autista műhelyt

Akt.:
Böcskei László váradi megyés püspök megáldotta az autista műhelyt
Böcskei László váradi megyés püspök megáldotta az autista műhelyt
Kedd délelőtt Böcskei László váradi megyés püspök megáldotta Az Élet Autizmussal Egyesület napközi foglalkozásokra alkalmas műhelyét a Kanonok sor 25. szám alatt, az első emeleten.

Az Élet Autizmussal Egyesületet Bacsadi Gabriella alapította négy évvel ezelőtt, és 2014 tavaszán kezdte meg a tényleges tevékenységét szintén a Kanonok sor 25. szám alatt egy helyiségben, melyet a Nagyváradi Római Katolikus Püspökség bocsátott a rendelkezésére. Az azóta elmúlt időszakban az egyesület szépen fejlődött, haladt a maga útján, és az elért eredmények egyik jele vagy elismerése, hogy tavaly újabb két termet vehetett birtokba az emeleti részen.

Az egyikben hétköznaponként 9-13 óra között kézműves-foglalkozások zajlanak autista fiatalok számára: szalvéta technikával egyebek mellett képeslapok készülnek, karkötők, gyöngyös tojások. A másikban pedig egy varroda működik, a civil szervezet 11 tagja közül ugyanis kettő szerződéses munkaviszonyban áll egy ruhagyárral, és az otthoni munkát tulajdonképpen itt végzik el felügyelet mellett, nadrágzsebeket készítenek minden nap 8-14 óra között. Persze a korábban megáldott földszinti szoba sem áll üresen: a székhelyként szolgáló irodának biztosít teret, illetve egyéb foglalkozásokat is itt tartanak az autisták számára, hiszen van, aki nem tud írni, vagy nem ismeri a színeket. Emellett a fiatalok önkéntesként is dolgoznak, takarítják a múzeumkertet, a Székesegyházat, besegítenek a Caritasnak.

Hálásak

„Örülünk a lehetőségnek, hálásak vagyunk Böcskei László püspöknek a támogatásért, mert nélküle nem jutottunk volna el idáig”- nyilatkozta az erdon.ro-nak Bacsadi Gabriella egyesületi elnök. A főpásztor mint minden alkalommal, nagy szeretettel üdvözölte az autista fiatalokat. „Ez egy rendkívüli alkalom, azért jöttünk, hogy megáldjuk ezt a kis központot. Az elmúlt időben egy kicsit alakultunk, a Jóisten valamiféleképpen mindig mutat egy utat, és ennek az eredménye az is, ami eddig megvalósult, és amit ezentúl kibontakoztatni szeretnénk”- hangsúlyozta.

Ciucur Losonczi Antonius