Megalakult a Néppárt Bihar megyei szervezete

Megalakult a Néppárt Bihar megyei szervezete
Az Erdélyi Magyar Néppárt Bihar megyei szervezete hétfőn, február 13-án Nagyváradon tartotta alakuló ülését.

 

Zatykó Gyula, a Néppárt partiumi régióelnöke az alakuló ülésen ismertette a napirendi pontokat a helyi szervezetek megjelent képviselőivel, majd beszámolt a pártépítés pillanatnyi helyzetéről. A hónap végén sorra kerülő csíkszeredai országos küldöttgyűlésig minden megyei szervezetnek meg kell alakulnia, mondta a régióelnök. Hozzáfűzte: a hat megyét magában foglaló partiumi régióban − Szilágy, Temes és Arad megyék után − a bihari a negyedik megyei alakulat. A napokban a szatmári és máramarosi szervezetek létrehozására is sort kerítenek, hangzott el.

 

Csomortányi István regionális szervezési igazgató szerint a Partium maradéktalanul teljesítette a „házi feladatot” a csíkszeredai kongresszusig. A munka azonban ezután sem áll le: a helyhatósági választásokig legalább harminc működőképes községi és városi szervezetet kell felsorakoztatni csak Bihar megyében.

 

Az alakuló közgyűlésen a Bihar megyei szervezet élére Zatykó Gyulát választották. Az alelnöki feladatokat a székelyhídi Rhédey Emília, valamint Csomortányi István látja majd el. A PKE adjunktusa ifj. Szilágyi Ferenc Mihályfalváról, Bordás Sándor gépészmérnök Margittáról, Balogh János agrármérnök Nagyszalontáról, valamint Kovács Gyula vállalkozó Hegyközcsatár községből az elnökség tagjaiként segítik majd az elnök és alelnökök munkáját. A küldöttgyűlés az országos gazdasági-ellenőrző és az etikai bizottságokba Kristófi Kristóf és Pólik Levente jelölését hagyták jóvá.

 

az Erdélyi Magyar Néppárt sajtóközleménye