Még nincs rá fedezet

Még nincs rá fedezet
Szatmárnémeti — Ilyés Gyula polgármester a környezetvédelmi alapból finanszírozott projektek ügyében tágyalt Korodi Attila környezetvédelmi miniszterrel.

Az idei évben is lehetett pályázni zöldövezetek létesítésére, melyet a környezetvédelmi alapból finanszíroznak. Megyénkben körülbelül tíz pályázat nyert támogatást. A napokban a fővárosba látogatott Ilyés Gyula Szatmárnémeti polgármestere, ahol Korodi Attila környezetvédelmi miniszterrel tárgyalt, ugyanis akadoznak a pályázatokra szánt pénzek atutalásai. Egy év alatt az országban egyetlen projektet sem fizetett ki az ezért felelős apparátus. „Országos szinten rengeteg reklamáció érkezik, mivel nem utalták át a nyertes pályázatokra az ígért összegeket. Szatmárnémetinek körülbelül két millió lej támogatást ígértek hat új játszótér építésére, illetve a Kossuth–kerti tó rehabilitációjára. A miniszterúr ígéretet tett arra, hogy közbenjár az ügyben”— magyarázta Ilyés.

ANL–lakások

Ilyés Borbély László, fejlesztési, középítkezési és lakásügyi miniszterrel is talákozott, további egyeztetéseket folytattak a Szatmárnémetiben a Poligonului utcán létesítendő ANL–lakások ügyében. Ahogyan arról már korábban tájékoztattuk olvasóinkat, a megyeszékehelyen építendő körülbelül 300 ANL–lakás projektje részben módosúlni fog, ugyanis az eredeti tervek szerint, ezt a háromszáz lakást fiatalok számára építették volna, akik részt vesznek az úgynevezett lakásvásárlási programban. Az új elképzelés szerint, azonban a háromszázból körülbelül száz az eredeti tervek szerint épül majd, a fennmaradó nagyjából kétszáz pedig olyan fiatal házasok számára, akiknek nem lenne lehetőségük saját lakást vásárolni, illetve olyan családok részére, akiknek visszaigényelt vagy állami lakásból kell kiköltözniük. Arról is egyeztetések folytak, hogy a minisztérium támogatásával rehabilitálnák a szatmárnémeti Ostrovului utcaiszociális lakásokat. A tervek szerint, a költségek fele–fele arányban megoszlanának az önkormányzat és a minisztérium között — tette hozzá Ilyés.