Még nincs gáz, mégis „gáz” van

Még nincs gáz, mégis „gáz” van
Bihar megye – Továbbra sincs változás az érkörtvélyesi gázvezetés körüli lehetetlen – és hihetelen – helyzetben. Mintegy 800 millió régi lejnek kelt lába azok után, hogy a kivitelező cég változásokon ment át, s nem ismeri el a befizetéseket.

Az érkörtvélyesi gázvezetés körüli anomáliáról korábban már beszámoltunk. Lényege , hogy a cég, mellyel szerződést kötöttek, önerő felájánlása mellett vállalta a gerincvezeték kiépítését, a lakosoknak a belső szereléseket kellett fizetni. Az évek folyamán a cég változásokon ment keresztül, az utód vállalat nem ismeri el az elődnek befizetett pénzeket, a bizonyítékként felhasználható dokumentumról pedig hiányzik a cég pecsétje, mely így mit sem ér. Mindez azt jelenti, hogy sok ember sok-sok pénze látszik veszni. Lapunkon keresztül közel két hónapja „segélykiáltást” tett közzé Kovács Zoltán polgármester, kérve: segítsen, aki tud!

Kit érdekel?

A minap Körtvélyesen járva felkerestük az elöljárót, akitől megtudtuk: sajnos, semmi nem változott. Bár Bukarestbe is elutazott már, egyeztetni a „gázos cég” vezetőivel, azok nem hajlottak a megegyezésre. A már említett irat lehetne a perdöntő – de így, pecsét híján, hasznavehetetlen. A pillanatnyi helyzet tehát, hogy közel 800 millió régi lejnek bottal üthetik a nyomát, pedig azt nyugtákkal bizonyíthatóan befizették. A segélykiálltás tehát, bár lehet, sokan hallották, nem talált értő fülekre, pedig több száz adófizető- és szavazópolgár gondjáról van szó. Ráadásul a meglévő vezetékhálózatban sem indult meg még a gázszolgáltatás; hogy a két dolog között van-e összefüggés, nem tudni. A polgármester mindennek ellenére, bár elkeseredett, nem adja fel, hiszen hosszú éveken át harcolt a gáz bevezetéséért. Van még ötlete, mit lehetne tenni, de azt „taktikai megfontolásból” (érthetően) nem teszi közzé. És továbbra is várja, hogy aki tud, segítsen…

Rencz Csaba0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter