Még nem kapák meg a pénzt

Szatmár megye – Néhány iskolában jövőhéten egy–egy napra japánsztrájkot hirdetnek a pedagógusok. A megmozdulással kívánnak hangot adni felháborodásuknak, mivel nem kaptak még ajándékjegyeket.

Jelen pillantaban nem lehet sztrájkról beszélni — válaszolta kérdésünkre Ioan Drăgan a Pedagógusok Szakszervezetének Szatmár megyei szervezetének elnöke. Ioan Drăgan elmondása szerint nemrégiben javaslatokat tett fel a szakszervezet fórumára az ajándékjegyekkel kapcsolatos problémával kapcsolatban. Elmondása szerint megyénkből több tanintézmény is jelezte, hogy egynapos japánsztrájkot kezdeményez az elkövetkező héten, többen meg is hatáorzák, hogy a tiltakozással melyik napon adnak hangot véleményüknek.

A pedagógusok szakszervezetének elnökének elmondása szerint a pedagógusok nagyon elégedetlenek, mely ebben az esetben meg is érthető. Emellett azt is elárulta, hogy jelen pillanatban a számukra megszavazot összeg még nincs átutalva, melyből fedezhetnék az ajándékjegyeket is. Elmondása szerint a kormány megtiltotta, egyszerűen blokkolta az ajándékjegyek kaiadását, mellyel ellehetetlenítette az esélyét annak, hogy a pedagógusok megkapják azokat. Ioan Drăgan elmondta, hogy az ajándékjegyeket már megrendelte, mácsrak a pénzt kell megkapják, mellyel kifizethetnék azokat.