Még mindig igazgató nélkül a szatmári DJST

Még mindig igazgató nélkül a szatmári DJST
A DNA–listán szereplő Florin Gal „bukott diák” marad, nem lesz a Szatmár Megyei Sport- és Ifjúsági Igazgatóság vezetője.

 

 

Az elmúlt hónap végén rendezte meg a Közalkalmazottak Országos Ügynöksége (ANFP) a Szatmár Megyei Sport– és Ifjúsági Igazgatóság (DJST) megüresedett vezetői tisztségére meghirdetett versenyvizsgát, viszont az egyetlen jelentkező, Florin Gal ezúttal is megbukott.

Az igazgatói poszt egyébként több mint egy éve nem tudják betölteni. Miután összevonták a két igazgatóságot, csak ideiglenes vezetője van a DJST–nek. Bár úgy tudjuk, hogy az RMDSZ szóban megállapodott a PDL–vel, hogy az igazgatói posztot az általuk támogatott személy kapja meg, a „narancssárgák” mégis megakadályozták, hogy a többszörös román bajnok tőrvívó, olimpikon Stahl Krisztina vegye át a DJST vezetését (vizsgadolgozatát indokolatlanul leminősítették). Mint utóbb kiderült, Gal tisztességtelen üzletének tett volna keresztbe az RMDSZ, amennyiben Stahl igazgató lett volna. Az ideiglenes DJST–vezető ugyanis aprópénzért cserébe egyik korábbi cégének adta koncesszióba a szatmárnémeti Sport Hotelt. Bár a Korrupcióellenes Igazgatóság (DNA) kivizsgálást indított ellene ez ügyben, eredmény még nem ismert, Gal pedig harmadik alkalommal próbál visszakerülni a bársonyszékbe. A vizsgákon viszont sorra megbukik, úgy tudjuk, hogy 1–es 3–as jegyeket kap a kizáró jellegű írásbelin.

Jelenleg Daniel Pop szakreferens van felruházva aláírási joggal, viszont bosszantó, hogy a poszthoz foggal–körömmel ragaszkodó PDL nem képes egy kompetens embert ajánlani a DJST élére.