Meg lehet a bajnoki cím

Meg lehet a bajnoki cím
Idei hatodik győzelmével kézzel fogható közelségbe kerül a negyedik endurocross bajnoki cím megszerzésére a Brassói Vectra Racing Team szatmárnémeti motorosa, Gyenes „Mani” Emanuel.

Szombaton a Cheile Grădiştei Endurocross Kupa küzdelmeivel folytatódik a motoros sportág bajnoki idénye. A Bran melletti Moeciu településen sorra kerülő futam a bajnokság hetedik állomása, győzelem esetén pedig a Vectra Racing Team szatmárnémeti motorosa – két fordulóval a vége előtt – el is döntheti a bajnoki cím sorsát. Jelenleg 23 ponttal vezet az összetett táblázatban csapattársa, Ionuţ Cojanuval szemben, viszont a zernyesti pilótának még akkor sem sikerült győznie, amikor Mani nem vett részt a futamon. Mint ismeretes, Gyenes kihagyott egy bajnokit, mivel tunéziai világbajnoki etapon állt rajthoz. Másrészt a szatmári pilóta megnyerte a többi öt versenyt, amelyen részt vett.
„Ha ezt a futamot is megnyerem, és részt veszek még legalább egy bajnokin, akkor már nem veszíthetem el az első helyet” – mondta lapunknak indulás előtt Mani, aki arra készül, hogy elhódítsa pályafutás negyedik endurocross bajnoki címét.
A győztes egyébként 30 bajnoki pontot kap, a futam második helyezettje 25–öt, a harmadik pedig 22–öt. Egy fordulóban összesen 11 versenyzőt pontoznak (13 pontot kap a 11.). tehát, győzelem esetén legkevesebb öt ponttal növelheti előnyét az összetettben Mani, de ha Cojanu nem érkezik meg másodiknak, akkor összesen (legkevesebb) 30 pont lesz a szatmári előnye az utolsó két etap előtt.